A Louisiana State Bengals csapata.... Wait a second ... hogyan fordulhatott az elő, hogy a tigris-mániás GM nem húzott LSU játékost?
1/13 - Melvin Gordon, RB, Wisconsin

Kivitték előttem Scherffet és Waynest is, Gordon volt a 3. reális targetem akinek hiányában letrédeltem volna...ha nincs ajánlat, akkor pedig jött volna Randy Gregory. De így viszont jött szerintem a draft legjobb futója. Gurley fizikálisabb, de Gordon nagyobb playmaker. Brutális irányváltások, elit gyorsulás és sebesség (2006 óta a legjobb 60 yard shuttle - igaz, hogy Ajayi és Abdullah is nagyon közel voltak ehhez). Sebességéhez képest viszont igen is durva fizikumú Gordon.
NCAA-ben rekordokat döntögetett úgy, hogy szinte csak ő volt az "egyszemélyes hadsereg", 9-10 emberrel feltöltött boxok ellen átlagolt 185 yardot meccsenként, 7 yard feletti yard / carry átlaggal. Minden futásában ott a veszély, hogy TD-t csinál, nagyon jól olvassa blokkokat. Igazi offensive playmaker, ami hiányzik most a Bengals csapatából. Kicsit talán reach, de 1/27-re biztosan nem lett volna bent. Az idei futó class nagyon erős, 2. körben is találtam volna kezdőt, de Gordon teljesen más dimenzióban játszik. A következő McCoy, CJ2K, Jamaal Charles lehet, ami megéri a top15-ös beruházást. Ridley+Gordon elég erős páros alkotnak. Már csak abban bízzunk, hogy Ridley is egészséges marad IRL és használható lesz jövőre is nálunk.
A+
1/27 - Jake Fisher, LT, Oregon

Kapkodás volt, szó sem róla. Le szerettem volna menni, ugyanakkor Fisher nálam top 15 besorolással volt a 2. legjobb LT prospect Scherff után. Első évében még be sem kell dobnom a darálóba, jövőre ha Whitworth távozik/visszavonul akkor viszont nem kell első körben/FA-n túlfizetve vakoldali tacklet hoznom. Fisher prototípus LT, technikás és tapasztalt. Elég sok olyan OT volt idén, aki a mauler-RT-RG-LG vonalon mozog inkább. Nekem viszont OG túltelítődésem van, 1. körben luxus lett volna egy domináns guardot húzni, miközben van 2 már rosteren. Ha Fisher IRL olyan jó lesz, mint ahogy várják akkor hosszú távra megoldódik az OL...egy Whit(Fisher)-Boling(Hopkinsról nagyon jókat írtak amíg meg nem sérült)-Mangold-Zeitler(Long is idén már kezdő lesz remélhetőleg)-Ryan Harris(Barclay) elég minőségi és mély fal. Minden adott ahhoz, hogy Mettenbergert is megvédjék és a futójátéknál is pusztítsanak. Fisher nem az a domináns futásblokkoló, de cserébe passzblokkolásban a többiek előtt jár. Big Whit hagyatéka jó kezekbe látszik kerülni.
A-
TRADE (Bengals adja: 2/4 - Rams adja: 2/29 + 3/22)
Sokak megdöbbenésére nem húztam be Jalen Collinst, hanem hátra mozogtam. Sok targetem bent volt még első kör végéből (sőt, első feléből is) így különösebb kockázat nélkül léphettem ezt meg. Collins nálam 3. kör eleji prospect volt, és minél több anyagot néztem vele kapcsolatban (abból a kevésből), annál kevésbé tetszett.
C-
2/29 - Nate Orchard, DE, Utah

Annyira nagy csúszók nem voltak már ekkorra, a nigériai kimondhatatlan nevű DE és a 2. kör eleji targetem, Damarius Randallt is elhappolták. Így maradt a másik DE, akinek a game-tapejeit nézve elcsodálkoztam. Egy 250 fontos 4-3-as endet collegeben ennyire dominánsnak ritkán látni. Jelenleg amolyan jolly-joker beugró lesz, ha Cameron Jordan vagy Dunlap elfáradna-megsérülne. Az eddigi cseréktől már most jobb, de simán benne van az, hogy a class legjobb pass rusherje lesz...nagyon sok függ attól, hogy hova kerül IRL. Első kör végébe vártam őt, 2. kör legvégén már abszolút BPA alap volt az ő kiválasztása. Alapszabály, hogy DL-ből sosem elég...hát ez nálam már hatványozva igaz, túl sok játékos van túl kevés posztra

.
Opció lett volna még Ifo-Ekpre Olomu kacsasarok, de végül -nagy bánatomra- őt későbbre tartogattam, így lemaradtunk róla (többen is).
C+
3/22 - Anthony Harris, FS, Virginia

Igazi ball-hawk, single-high safety, amire szükségünk lesz majd Reggie Nelson után. Talán a legnagyobb hiányposzt a mostani NFL-ben ez - lásd IRL Rahim Moore iránti igény. Jól szerelő, jó felépítésű, gyors regálású játékos. 3. kör elejére volt berakva a boardomon, habár még volt ekkor 2. körre tippelt kiszemeltem inkább őt választottam. Derron Smith FS volt a másik lehetőség, de Harris játéka nekem jobban tetszik. Smith csoporton belülre került, így legalább szemmel tudjuk majd tartani, hogy melyikünk választása lesz kifizetődőbb

. Ott van még rosteren nekem Shawn Williams aki lehet egyébként, hogy meglepően jó lesz idén...de 3. körben már megéri túlbiztosítani magam, és reménykedni abban, hogy Harris követni fogja az Nelson által kitaposott ösvényt.
B+
4/10 - Ben Heeney, ILB, Kansas

Egy kibaszott pitbull, másképp nem lehet fogalmazni vele kapcsolatban. Mindig a labda körül van és folyton játékban akar lenni...emiatt nagyon sok missed tackleje van, mert gyakran túl sokat akar. Nagyon türelmetlen, de olyan játékos akit észreveszel mindig, ha pályán van. Ha kicsit lenyugszik és beletanul az NFL világába, akkor bőven lehet a következő Chris Borland - a visszavonulást mellőzve remélhetőleg. Kicsit talán reach itt, de az upsideja miatt megérheti. Nem túlhypolt ILB akit a nagynevű egyetemi program miatt fognak 2. körben elvinni, de lehet olyan jó posztján, mint bárki az idei classból. Jelenleg egy hiperaktív, atletikus 3-4 ILB, a playmaker fajtából, aki nem várja meg, amíg a futó belerongyol, hanem lép kettőt még elé...sok a missed tackle, de viszont rengetek TFL és látványos megmozdulás is jellemző rá. Nem az unalmas tackle-gyár ILB (Brandon Spikes, Josh Mauga), hanem a repkedő, feltűnő fajtájú (Kiko Alonso, fénykorában lévő Bryan Cushing stb). Jelenleg még nem látom benne azt, hogy Vincent Rey-t megszorongassa a kezdő helyért, de jövőre akár alapemberré is válhat.
A-
5/8 - Antwan Goodley, WR, Baylor

Nem kertelek, az egész draft során őt akartam a legjobban, hogy nálunk legyen Ifo után. Mivel azonban róla lemaradtam, így jött a másik alulértékelt sztár. Petty első számú célpontja volt, aki 4.4 alatti 40-et tud és úgy ki van baszva, mint egy jobb RB. Ilyen sebességgel és fizikummal nehéz felvenni a versenyt, mint egy bowling-golyó a srác. Igazi deep-threat, ami a mostani rosterről nagyon hiányzott már. Stevie Johnson, Boldin és Sanu is inkább possession WR-ek, míg Goodley egy playmaker. Minden játékában benne van a TD, ahogy Gordonéban is. Ha IRL is értelmes QB keze alá kerül, simán lehet belőle egy erősebb T.Y. Hilton. Megvan az esélye arra, hogy 3. számú WR legyen, Latimer és Sanu sem az a kiszoríthatatlan tehetség (egyelőre). 4/10-en is gondolkoztam már rajta, de fordított esetben nem biztos, hogy Heeney bent lett volna már 5. kör elején, így kockáztattam és bevált.
D+
TRADE (Raiders adja: 5/23 - Bengals adja: 2016/6 (CIN) + 2016/6 (ATL) + 2016/6 (NYJ))
3 db jövő évi 6. körrel jöttem vissza a jelenbe, hogy behúzzam a következő játékost.
E
5/23 - Bobby Richardson, DT. Indiana

Bitches and gentlemen...a következő Geno Atkins

. Teljesen felesleges nekem egy újabb DT prospect, Atkins-Brockers kezdő, McCuller hosszú távú project NT, Thompson meg jó cserének. Ott van mégg Bowers aki inkább már DT, mint DE...és Cameron Jordan is tud belülről pass rusholni.
Bobbyt több helyen 3-4.körre írják, méretéhez képest LB sebességgel mozog a pályán...csak nézzetek meg pár game-tapet a srácról. Ám nem elég, hogy gyors. Erős is. Nyilván nem egy 350 fontos Shelton, de nem is arra van szükségünk (van NT-nk Brockers személyében). No way, hogy ez a srác UDFA legyen, mint ahogy draft közben írtátok sokan. Mindent tud, amit egy 5-tech DL-nek tudnia kell, és olyan fizikai paraméterei vannak, amiket nem lehet tanítani. 2-3 év és berobban az NFL elitjébe. Ha meg nem, hát ellőttem rá 3db 6.körös picket, volt már rosszabb moveom is

.
B-
7/42 - Damiann Swann, DB, Georgia

Eljátszhatom a hattyúkok halálát mostmár...Kompenzációs picken (MJ93 után) Mady húzott nekem - itt is köszönöm! - egy future HoF-ert. Na jó, lehet nem lesz elit, de egészen használható játékos lehet belőle. Jó méretek, és még focizni is tud. A tavalyi 6. körös Richardson rosterre sem fért fel, Swann azért tőle többre viheti. Olvastam, hogy 5. körben a Seahawks nagyon nézegeti, hát Sherman kinevelné az biztos. Lényegében egy 5.körre várt CB, FS skillsettel és elég tapasztalattal komoly ellenfelek ellen, hogy ne tűnjön el a süllyesztőben. Amilyen bizarr CB állományom van, simán jó lehet jövőre 2. számú CB-nek, de azért valószínűbb, hogy majd 1-2 szezon múlva fog beérni, ha egyáltalán. Még ez a pick is tetszik
. C+
A tavalyi katasztrofális draft után (na jó azért annyira nem. Gaines DRoY esélyes volt sokáig, és kezdő CB lesz, Mettenberger meg egy karnyújtásnyira van attól, hogy franchise QB-ként tekintsenek rá IRL és nagyon pozitív visszajelzések/elemzések jönnek mostanában vele kapcsolatban. Persze, ha buziWhiz úgy dönt, hogy Mariotában, Bradfordban vagy Riversben látja a jövőt, akkor Metti csak egy Mallett szintű első 3-4 év után bizonyíthat).
Franchise RB, potenciális franchise LT, jómunkás DE nagy upside-dal, potenciális kezdő FS, playmaker - évek múlva potenciális kezdő LB, remek kiegészítő WR egyedi lehetőségekkel, Atkins-klón DT aki potenciális kezdő lehet akár idén! és egy NCAA szinten tapasztalt, multifunkciós DB.
Ami igazi need volt a csapatnak idén azt sikerült betömni, és a jövőre való tervezés is jó úton halad.
Összesítve egy B+-t adnék magamnak elfogulatlanul (mivel az első 3 körben szinte BPA-ztam), de mivel 5 igazi targetem is nálam landolt (Gordon, FIsher, Heeney, Goodley, Richardson) így elfogultan simán A+-nak érzem.
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.