1/10 Mitch Trubisky QB North Carolina
1/11 O.J. Howard TE Alabama
2/9 Chris Godwin WR Penn State
2/18 Chidobe Awuzie CB Colorado
3/10 Taylor Moton OT Western Michigan
3/16 Pat Elflein C Ohio State
4/32 Vince Biegel OLB Wisconsin
5/5 James Conner RB Pittsburgh
5/11 Nazair Jones DT North Carolina
6/12 KD Cannon WR Baylor
6/33 Matt Milano OLB Boston College
7/11 Avery Gennesy OG Texas A&M
7/12 Eric Wilson OLB Cincinnati
Sixo:Te figyelj már stez, vagy egy ideig első köröm. Nem adsz érte valami szar playát aki a kövi szezonban nem játszik a ligában? Vagy már mind megvették az ilyenjeid?
Néhány nappal a draft után, ha visszanézek, azt gondolom elégedett lehetek. Előzetesen tudtam már, hogy borzalmasan nehéz dolgom lesz, ha munka (és a Real-Barca) közben akarok draftolni, hiszen azt tudtam, hogy lesz időm egy-egy picket kiválasztani, de komolyabb odafigyelésre esélyem se volt sajnos.
Ennek megfelelően sikerült a draft is, ahol igazán nagy problémák nem voltak, de mivel sokat készültem a draftra és sok pick is volt a Giants-nél, jobban is sikerülhetett volna összességében.
Azért azt le kell szögezni, hogy jó csapatot kaptam, kisebb hiányosságokkal, melyekkel ráadásul szerencsém volt, hiszen az idejét nem tudom, hogy mikor volt utoljára ilyen TE class az NCAA-ben.
De térjünk rá a játékosokra:
1/10 Mitch Trubisky QB North Carolina (1/2 Chicago)
Nem ő volt az első számú célpontom, hiszen Manning még 2-3 évig maradhat az NFL-ben és szerencsés helyzet ha egy csapatnál két gyűrűs francise QB van. Eli nem egy top QB, de bőven vállalható és mint IRL is megmutatta, lehet vele gyűrűt nyerni. Így nem volt szükség másik irányítóra ilyen előkelő helyen, de Trubinsky befektetés a jövőbe. Remélhetőleg idén playoff helyen végez a Giants, így a jövő évi első köröm, valahol 1/25 környékén lesz. Innen felcserélni nem lesz könnyű, illetve drágább lenne, mint az idei extra első kör. És ki tudja, hogy elérhető lesz e Trubinsky-nél jobb irányító. Trub olyan helyre került, ahol hamar játéklehetőséget kaphat. Nem szerencsés, hogy Chicago-ban se komoly elkapó, se megfelelő OL, de legalább hamar kiderül, hogy mire képes egy év játékkal a háta mögött.
1/11 O.J. Howard TE Alabama (1/19 Tampa)
Na ő volt az akire szükségem volt. Az idei nagyon erős TE class, legjobb játékosa.
Elképesztő offense alakul a Buccaneers-nél, remélem a sok passzból, majd neki is jut bőven. Mivel TE poszton nagyon vékony volt a keret, nem volt kérdéses, hogy itt a helye.
2/9 Chris Godwin WR Penn State (3/20 Tampa)
Egy újabb Buccaneers játékos érkezett. Számomra meglepetés, hogy végül reach lett, de személyes kedvenc, így ezt is megérte. Vannak bőven nálam a keretben WR-ek, de sajnos igazán kiemelkedő nincs egy sem. Itt már senkiben nem láttam ezt a képességet, így a szívemre hallgatva jött a PSU játékos. IRL egyelőre nem lesz kezdő, de kérdés mit mutat majd DeSean Jackson, vagy egészséges lesz e.
2/18 Chidobe Awuzie CB Colorado (2/28 Cowboys)
Valaki rám szólt, hogy a cbs board alapján húztam be a srácot, ami furcsa volt, hiszen egyébként egyértelmű 2. körös prospect volt és ott is ment ki IRL. Dallasba került, ahol teljesen új secondary épül, így nagyon jó hely lesz neki, akár az első naptól kezdve.
3/10 Taylor Moton OT Western Michigan (2/32 Panthers)
Na itt már jelentkeztek a problémák. Nem tudtam megfelelően odafigyelni. Bosszus is voltam, hogy a 2. kör elején kimentek az LT-nek használható emberek, de Moton képességeivel alapvetően nincs bajom. Rajta is volt a listámon és mivel IRL a 2. körben el is vitték, azért nem rossz választás. Igaz az LT poszt vele nem oldódott meg rövidtávon, a fal közepe pedig eléggé rendben van, de majd még próbálok dolgozni rajta.
3/16 Pat Elflein C Ohio State (3/6 Vikings)
Előttem ment ki az az LT, akit szerettem volna még behúzni, de ha már úgyis falember jött, akkor olyat szerettem volna, aki azonnal kezdő lehet és mint kiderült a Vikes-nál erre lesz is jó esély. Jövőre lejár Andrews szerződése és biztos ami biztos máris megvan az utód.
4/32 Vince Biegel OLB Wisconsin (4/1 Packers)
Szinte hazatért Biegel, legalább a klímával nem lesz gondja. Watt persze jobb volt, de a Badgers védelmének ő is fontos rész volt. Green Bay-ben szeretik az ilyen játékosokat, kevésbé illik az én 4-3-as rendszerembe, de majd meglátjuk mi lesz belőle.
5/5 James Conner RB Pittsburgh (3/41 Steelers)
Tudtam, hogy Pittsburgh-be kerül és hogy a 3. körben a Steelers már el is vitte, így különösen jó húzás.Remek játékos, akinek ha nincs egészségi problémája, akkor többen is érdeklődtek volna utána.Első naptól kezdve szerepet kap Pittsburghben.
5/11 Nazair Jones DT North Carolina (3/38 Seahawks)
Nem annyira jó, hogy Seattle-be került, ahol így is erős a DL, de biztos nem véletlen ha valakit a 3. körben kiválasztanak. Vannak azért komoly gondok a csapatnál a fejekben, úgyhogy még akár oda is kerülhet, hogy lehetőséget kapjon. Mindenesetre 1,5 körös steal, így itt a draft után kifejezetten örömteli húzásnak értékelem. Az én védelmemben elfér a kispadon.
6/12 KD Cannon WR Baylor (UDFA, SF--->JETS)
A második hiba. Többet néztem ki belőle a videók alapján, de úgy látszik valóban van vele baj bőven. Mondjuk ha valahol rostert érhet az pont a Jets, úgyhogy remélem megembereli magát.
6/33 Matt Milano OLB Boston College (5/19 Bills)
Nem lesz könnyű a helyzete a Bills-ben, de a 6. körben már csak próbálkozik az ember. A Bills-nél nem látok helyet számára. Kérdés persze, hogy a sérülések hogy alakulnak, örülnék neki, ha bemutatkozna idén.
7/11 Avery Gennesy OG Texas A&M (UDFA Jaguars)
Többre tartottam, de itt már sajnos semmi időm nem volt a boardomat is nézni...remélem a PS meglesz neki.
7/12 Eric Wilson OLB Cincinnati (UDFA Vikings)
Sejtettem, hogy nem viszik ki a 7. körben sem, de gondoltam egy próbát megér. A Vikingsnél szerintem a PS-be simán befér, de talán meglepetést is okozhat.
Sixo:Te figyelj már stez, vagy egy ideig első köröm. Nem adsz érte valami szar playát aki a kövi szezonban nem játszik a ligában? Vagy már mind megvették az ilyenjeid?