1/11: Josh Allen, QB, Wyoming (TRADE: 1/23+3/23+2020/2+Marcus Peters)
IRL: 1/7-Buffalo Bills (TRADE: 1/12+2/21+2/24)
Grade: A+ (STEAL)
Szerencsére a legjobb QB csúszott nálunk, ami azonnal felkeltette az érdeklődésem, hála istennek Vince nyitott volt a cserére, és mivel amúgyis Wardon gondolkodott, szvsz mindkettőnk számára tökéletes üzlet lett ez. Ő kapott egy CB-t akinél Ward még ha jobb is lesz, nem 1/23-3/23-2020/2-vel lesz jobb, tehát szerintem Panthersnek ez sokkal nagyobb biznisz, mintha húzta volna őt. De ami engem illet, sok ez egy boom or bust projektért, ámde hatalmas upside, és igazán ami negatívuma, hogy nem volt a picsája alá téve a 20 év QB-nak tanítás, így szerintem némi gyakorlással és jó QB edzéssel nagyon hamar meghatározó QB lesz belőle. A completion % leszarnivaló, még így is jobb volt egyetemen mint Montana, Marino vagy Favre, én bármelyik karrierjét aláírom neki most azonnal

3/8: Dante Pettis, WR, Washington (TRADE: 3/28+2019/3(CHI))
IRL: 2/12-San Francisco 49ers (TRADE: 2/27+3/10)
Grade: A- (STEAL)
Másik nagy kedvencem, szerencsére azon sokak közé tartozik, akik 2017ben visszaestek (legalábbis ő mint WR), persze nála ez nem magának volt elsősorban köszönhető, kurvajó a gyerek, hálistennek így megmaradt nekem 3. körre, megérte feljönni érte. A niners két korai 3. kört adott érte, így remélhetőleg többnek szánják, mint sima punt returner, és remélhetőleg JimmyG szeretni fogja, akkor kurvajól járok, amire hiába a loaded 49ers WR sor, van sansz, mert a gyerek nagyon megbízható kezű. Már tavaly előtt tudtam, hogy draftolni fogom, aztán idénre nem lett pickem, már le is mondtam róla, nem gondoltam volna, hogy 3. kör elég lesz rá

4/7: Holton Hill, CB, Texas
IRL: UDFA signed by Vikings
Grade: F (REACH)
Off field cuccok miatt jól beszoptam, nem is feltétlenül azért, mert udfa lett, hanem mert abba a vikingsba kerül be, ahol 3 első körös, +1 2. körös fiatal CB üldögél éppen rosteren.... Szóval valószínűleg kuka az ember, nagy kár érte, mert kurvajó volt egyetemen, azt hittem nagy steal lesz 4. körben, hát pech. Amúgy leszophattok, Dodó ellopta a gigastealemet Terrell Edmundsot, majd Wyatt McFaddent (az is udfa lol) úgyhogy igazából nem nagyon volt időm kigondolni jobbat...
5/38: Jordan Whitehead, S, Pittsburgh
IRL: 4/17-Tampa Bay Buccaneers
Grade: A (STEAL)
Egy körös steal, még esélye is lesz az újjáépülő Buccs secondarybe pályát látni, egyébként fasza játékos ő is, csak persze el volt tiltva ő is, ezért nem korábbi körös választás. Képesség alapján lehetett volna előbb is. A top5 célpontom egyike volt, későbbre terveztem, de már a 4. körös pickemen is kivittek mindenkit, úgyhogy nem akartam kockáztatni. Nem kezdőbe kellett, de akár még az is lehet belőle később.
BTW fun fact, a pickem előtt 2-vel Dodó ismét leszophat, kivitte a 2 körös steal Fred Warnert, majd utána rögtön előttem Árpi kivitte Kenny Youngot akik ide fel voltak írva. Be is írtam, hogy jöjjön a következő míg találok valakit, ekkor jött a colts pick Michael Hill BPA-val szintén célpont, majd megtaláltam (a szintén steal) Nick Nelsont de meg kellett várnom a Jaguars picket, ami természetesen Nick Nelson lett, így csak ráböktem a következő emberre a listámon...
6/24: Godwin Igwebuike, S, Northwestern
IRL: UDFA signed by Buccarneers
Sajnos itt már rohadt fáradt voltam plusz nem is józan, így nem jó sort másoltam ki. Természetesen Tyquan Lewis már nem maradt meg a következő pickemig (thx wyatt)... Kurvára nem kellett már kb. 6. safety a rosterre, így buktam is egy 4 körös stealt, de hát ez van legközelebb okosabb lesz az embör. Ettől még ez az istenverte gyerek se értem hogy nem lett draftolva, azt hittem nagy steal lesz... Mindenesetre Buccsba került, szóval remélem ő is és Whitehead is kezdeni fognak

7/12: Jester Weah, WR, Pittsburgh
IRL: UDFA signed by Texans
Grade: -
2017-et még top WR-ként kezdte, aztán több okból visszaesett, azt hittem ő is steal lesz, mivel nála is szerepet játszottak a teljesítmény visszaesésben rajta kívülálló dolgok is. Texansba került, ahol mondjuk van bőven competition, de remélhetőleg visszatér tavalyelőtti formájához, akkor akár még rostert is megérhet.
7/18: Dane Cruikshank, DB, Arizona
IRL: 5/15-Tennessee Titans (TRADE: 5/25+6/41)
Grade: A- (STEAL)
Nagyon kellett egy 15. safety a rosterre, de igazából itt (ahogy Weahnál is) már csak bemásoltam a boardom tetején levőt. Szép steal lett belőle, a Titans úgy tradelt fel, és 5. körből még akár kaphat is rendesen playing timeot, ráadásul ő tipikusan DBként említhető, mivel CB, S, nickel pozíciókban rendre pályán volt kb. egyenlő arányban, kiváló volt futás ellen és passz ellen is, sokat várok tőle. Bónusz, hogy Darnold és Rosen is adott neki egy-egy labdát ajándékba

7/23: Michael Joseph, CB, Dubuque
IRL: UDFA signed by Bears
Nyilván várható volt, hogy UDFA lesz hiszen megye2-ből senki nem fogja draftolni. Ellenben kb. rögtön a draft után le is igazolta a Bears, ami elég fasza hely, mivel nincs telebaszva sztár DB-kkel, 1-2 év múlva akár jó kis rotációs faszi lehet belőle, mert amúgy a mennyeiben eléggé alázott.
7/25: Cam Serigne, TE, Wake Forest
IRL: UDFA not signed
Hát ezt én nem is tudom honnan szedtem össze....
7/31: Kurt Benkert, QB, Virginia
IRL: UDFA signed by Falcons
Sok mindent ehhez se tudok mondani, egy QB-t akartam még, igazából tök mindegy.
Összességében simán A-s a draft, mert a top 3 körben amik igazán értékesek két fasza prospectet húztam, egyik sem reach sőt inkább steal (mondjuk, hogy top10-ben a 4 hely az steal), lett franchise QB-m is, amire nem számítottam, hogy lehet, valamint a középső-hátsó körökben több volt a steal illetve jó pick, mint a kukás, amiből igazán csak Holton Hill az, de ott sem a teljesítmény volt a gond, szóval ki tudja.