FONTOS kérdések

Post Reply

Vehessen a 3 GM FA-ról hozott embert?

IGEN
9
47%
NEM
10
53%

Total votes: 19

fetomy
The Creator
x 1037

FONTOS kérdések

Post by fetomy »

Felvetődött egy kérdésem felétek, kérlek válaszoljatok:

Adottak az új GM-ek. Broncos, Steelers, Redskins. Ők kimaradtak FA-ból, így a need pótlási lehetőségeikből azért sokat visszavett.

Felvetésem: Ez a három GM vehessen idén olyan játékost, akit FA-ról hozott egy korábbi GM. Én mondjuk alapvetően sem 100%-osan vagyok a FA nem trédelhető dolog mellett, de lényegtelen. Lényeg, hogy szavazzatok és ha lehet hsz formájában is nyilvánítsátok ki a véleményeteket :)
You fuck with the master you fuck with disaster...
Image
Regular Season Champion 2020-2021
NFC South Champion 2017-2018, 2020-2021
MarioAna
x 146

Re: FONTOS kérdések

Post by MarioAna »

én nem a GM-ekkel szembeni kibaszásból, hanem azért nyomtam a NEM-re, mert így ismét lehúzhatóak lesznek (elhozott XY GM FA-ról valakit akit túlfizetett és szabadulni akar tőle, erre fel még picket/játékost is kap érte az adott GM).
+ha én szopok LaFellel, akkor "másnak is dögöljön meg a szomszédjának a tehene" :D.
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

MarioAna wrote:én nem a GM-ekkel szembeni kibaszásból, hanem azért nyomtam a NEM-re, mert így ismét lehúzhatóak lesznek (elhozott XY GM FA-ról valakit akit túlfizetett és szabadulni akar tőle, erre fel még picket/játékost is kap érte az adott GM).
+ha én szopok LaFellel, akkor "másnak is dögöljön meg a szomszédjának a tehene" :D.
Igazából azért látom reálisnak az opciót, mert
- attól még nem lesz lehúzás, hogy a játékos FA-n jött :) ugyanúgy benne van a játékos értékében, hogy mennyit keres, mint a nem FA-knál
- Dead Moneyt ugyanúgy ki kell fizetni, szóval ha túlfizette akkor az mindenképp bukó
- lehet limitálni fizetés/darab bármi szerint (mindenki egyet adhat sak el, max 3 millás fizetésűt, ahol a garantált legalább 50%-a a base salarynak, stb...) hogy minimalizáljuk az eladó nyereségét, hogy az új GM-ek kapjanak egy ilyen opciót.

Az utolsó példa mondjuk elég jó lenne az egész kiküszöbölésére, mert ahol a garantált legalább a base fele (átlagban), ott nem éri meg rögtön első évben eladni, mert nem nyer annyit vele. Plusz aki nagyon túl lett fizetve az első évben pont keveset keres a növekvő szerződések miatt, szóval idén pont csak bukik rajta az illető.
Image
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

további felvetés, hogy az ilyen trade-eknek mindig át kell mennie a commishon.
Image
Scholes
x 102

Post by Scholes »

Nem az új GM-ek ellen szól, mert nagyon szimpatikus, amilyen elánnal a játékba vetették magukat, de én a NEM-re nyomtam. Egyáltalán nem tartom jó ötletnek, hogy az FA is cserélhető legyen. Némi dead money-ért pick? Mert más érdeme, költsége nagyon nem lenne az eladó félnek. Nem vagyok a túlszabályozás híve, de ez szerintem nekik sem lenne jó. Elégséges lehetőségük van a keret kialakítására enélkül is, az eladó előnye pedig csak tovább nőne. Cserélhető még néhány száz ember: aki még nem váltott csapatot, akit csak egyszer cseréltek, a draftoltak, a hosszabbítottak (btw. ezt sem tartom túl jó ötletnek hosszú távon, mert hasonló irányba mutat, mint a tárgyalt témakör és silányítja az FA piacot) és lesz még egy FA kör is... Ha pedig marad a zsebben, akkor jövőre ők uralhatják az FA piacot. Nem állítom, hogy ezzel a módszerrel azonnal világverő csapatot lehet kialakítani, de a főbb lyukak foltozhatók. Ha valahogy kedvezményeket tennénk irányukba, akkor mondjuk a második FA körre kaphatnának valamiféle elsőbbséget az ajánlataiknál.
Chargers LT
x 26

Post by Chargers LT »

A Saints GM is kimaradt az FA-ből!!!
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

fetomy wrote:további felvetés, hogy az ilyen trade-eknek mindig át kell mennie a commishon.
trade commish amúgy is lehetne, 3 független tagú bizottság :D
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
gordon
x 89

Post by gordon »

Miért jó ez a 3 új GM-nek?
Nem értek egyet ezzel a felvetéssel, és azzal sem, hogy a FAról hozott emberek cserélhetőek legyenek a megszerzésük évében.
Engem viszont arra tanítottak, hogyha kritizálok valamit akkor adjak megoldási javaslatot is.
Én az 3 új GM-nek kompenzációs picket adnék a 2015-ös draftra, az elvesztett játékosokért járón felül.
A kezdők rutinjával rendelkezem !
Chargers LT
x 26

Post by Chargers LT »

Scholesnak abban igaza van, hogy a már elkelt FA-ken ívül is van bőven megszerezhető játékos a csapatokból, más kérdés, hogy melyik GM akarna eladni a már szinte teljesen kialakított keretből egy kezdőt...akit nyilván nem tud pótolni a következő FA körben, a draft is már megvolt. És az is igaz, hogy jövőre több lehetőségük maradhat, ha most nem költekeznek pénzben, vagy pickben ...a 4 új GM.
Ám az nem hinném, hogy ez a 4 ember olyan marha sokat üzletelne, elég gáz a cap helyzetük is, és ez a lehetőség csak most van, utána minden megy tovább normálisan, szóval szerintem szabályozva nem lenne gond, IGEN.
Post Reply