Minneapolis Sports News

Moderator: ano92

Post Reply
alatriste_regi

Minneapolis Sports News

Post by alatriste_regi »

Image
Image
alatriste_regi

Re: Minneapolis Sports News

Post by alatriste_regi »

Breaking News

Hivatalos források szerint a csapat $5 000 000 dollárral csökkentette Adrian Peterson 2015-ös szerződését. A megjelent hírek szerint a csapat közel állt a játékos elbocsájtásához, és ha a kiváló RB nem ment volna bele a fizetéscsökkentésbe könnyen a szabadügynök piacon találhatta volna magát. A játékos interjújából kiderül, hogy nagyon hálás a Vikings-nek, amiért a nehéz időkben sem tették ki a csapatból, és bíztak benne. Így mivel a napokban az is hivatalossá vált, hogy egy bíró eltörölte AP eltiltását, immár kész tényként kezelendő, hogy a 2012-es MVP-t újra láthatják lila szerelésében az NFL hívei.
Image
alatriste_regi

Post by alatriste_regi »

Jelentés a rookie és másodéves vikingekről:
2015-ös classt meglehetősen hiányos pick anyagból tudtam csak összeszedni. Tradek útján végül rájuk esett a választás:
- 2/13: D'joun Smith: meccs nélkül egész évben sérült (CB-IND)
- 3/15: J. Phillips: 35%-os snap 17tackle 2 sack 4 levédekezett passz - Mondhatni el-el megy mint újonc. Talán jövőre beverekszi magát Suh mellé. (DT-MIA)
- 5/15: Anthony Chickillo 2%-os snap szám, a teljes semmi (LB-PIT)
+
- UDFA-ként a Jax-ba egész szépen beverekedő Nick Marshall akiben lehet bízni, így egy év távlatából. (CB-JAX)

Elődeimtől sem örököltem sok és elit játékosokat, de van 1-2 használható srác. Itt a másod éves játékosaim, akiket még a korábbi GM-ek hoztak a 14-es classból:
- Bodine legalább egy nagyon jó falban kezdő, és az átlagot minimum megüti (C-CIN)
- Jay Bromley egyre több snapet kap, 3szor már kezdő is volt, kár, hogy egy gyenge DL-be teljesen feltűnésmentesen (DT-NYG)
- M. Williams INT király, van egy jó pár levédekezett passza is, kezdőbe is megfordult már. PFF szerint csak a középmezőnyben van, de van ennél feljebb. Jó helyen van IRL, és lesz Ő még jobb is.
+
Már én hoztam ide csere útján az azóta a liga egyik leszarabb WR-évé váló D. Adamst. Nelson kiesése után hatalmas lehetőséget kapott, No1 X-receiver lett, de a náthát gyakrabban kapja el mint a labdát. Innen csak felfele van.

Két év alatt nem lett tele a csapat újoncokkal de 16-ra végre egy majdnem teljes pick készlettel megyek neki, és látva a csapat jelenlegi játékosait igen jó helyekre szólhatnak azok a pickek.
alatriste_regi

Post by alatriste_regi »

2016-os draft. A csapatnál immár második éve tevékenykedő GM első teljes draftja rögtön 12 játékost eredményezett.

1/5 - Carson Wentz QB North Dakota State
1/30 - Emmanuel Ogbah DE Oklahoma State
2/18 - Joshua Garnett OG Stanford
3/5 - Joshua Perry OLB Ohio State
3/15 - Shon Coleman OT Auburn
4/13 - Miles Killebrew SS Southern Utah
5/5 - Tyvis Powell FS Ohio State
5/20 - John Theus OT Georgia
6/9 - Zack Sanchez CB Oklahoma
6/13 - DeAndre Washington RB Texas Tech
7/17 - Demarcus Ayers WR Houston
7/19 - Henry Krieger Coble TE Iowa

Kiemelendő az érkezők közül az új franchise QB, aki a tavaly nagyot bukó Foles helyét veheti át (reméljük IRL is), a várt vérfrissítés a passrush sorba, a 3 játékos a széteső OL-be, köztük a GM kedvence Garnett. A vékonyka Safety sorba szintén érkezett 2 játékos, és az utolsó 3 választás nyomán 3 skill player a támadó oldalra, akár be is válhatnak alapon.

A GM csalódottságát fejezte ki, hogy lemaradt olyan kiszemeltekről a késői körökben mint Glasgow OL, Allison WR vagy épp Adams jr QB, akik a manager sleeperei voltak.

2 év ínség után azonban sikerült végre egy rendes draftot összehoznia a vezetésnek. Már csak várni kell, hogy legalább páran beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket.
alatriste_regi

Post by alatriste_regi »

1/5 Carson Wentz QB --- IRL 1/2 Phili. Esélyes, hogy csak 2 (min 1) év után lesz kezdő, de annyi még nekem is kell, hogy rendes rostert tegyek össze. 3 év múlva majd meglátjuk mi lett belőle.
1/30 Emmanuel Ogbah DE --- IRL 2/1 Browns. Nem tudom hova tenni. Az, hogy pl Dodd előtt ment ki meglepett. Nem nagyon látom még át, hogy ott milyen szerepet szánnak neki, érdekes lesz... Remélem OLB lesz belőle 34ben.
2/18 Joshua Garnett G --- IRL 1/28 49ers FELTRADE! Én 2/4ről mentem lejjebb érte és úgy fel 22ről. A saját boardomon Whitehair előtt volt és lám nem csak én láttam bele többet. Jó helyre került, sok futás lesz ott amiben meg nagyon jó!
3/5 Joshua Perry (LB) --- 4/4 Chargers 1 teljes körös reach, ráadásul 34be megy a padra ILBnek. Hm...
3/15 Shon Coleman (OT) --- 3/14 Browns ismét. Project LT-nek hoztam de esélyes, hogy egy újabb RT-öm lesz (immár a 4.). Legyen egészséges aztán meglátjuk végülis a barnáknál a fal jó szokott lenni. Remélem Ő is beleillik majd ebbe a sorba.
4/14 Miles Killebrew (SS) --- 4/14 Lions, Majdnem telibe. Könnyen lehet, hogy akár már idén több meccsen kezdő lesz, egy épülő védelembe. Örülök!
5/5 Tyvis Powell (FS) --- UDFA Texans No comment gyönyörű pick lett...
5/20 John Theus (T) --- 5/6 49ers. Az esélye meglesz akár még a kezdő helyekre is, de a depthet szint biztos, hogy erősíti majd.
6/9 Zack Sanchez (CB) --- 5/2 Carolina Az új Norman, vagy nem de a vagy az biztos. A közeg biztos nem lesz hátrányára, örülök, hogy odakerült, ja és egy kört spóroltam is.
6/13 DeAndre Washington (RB) --- 5/4 Raiders, 3. de akár 2. számú RB is lehet. És még 1 körrel később is sikerült behúzni.
7/17 Demarcus Ayers (WR) --- 7/8 Steelers, szoktak ott a késői körökben egész jó elkapókat húzni.
7/19 Henry Kreiger Coble (TE) --- UDFA Broncos. Talán PS-be bekerül.
alatriste_regi

Post by alatriste_regi »

Image
100yard INT return TD, +INT, +2PD

A Trend indító értékelés, apró módosításokkal inkább csak átraktam ide, inább itt a helye mint a Trashtalkban.

QB: Nick Foles, Carson Wentz. Foles egy nagyon jó backup, Wentz pedgi rookie, de ígéretes dolgokat mutatott a jövőre nézve. Egyenlőre egy közepes kezdő és egy erős csere ember miatt az egység nálam: 3
RB: L. Miller, M. Asiata, D. Washington Z. Line(FB). Vannak Millernél jobb futók a ligában, de rengeteg rosszabb is. A srác stabil, nem sérülékeny(!), terhelhető és tud vinni egy egész offenset. Asiata pedig a rövidekre mehet erőfutónak. Futócentrikus csapatnál egy ilyen egység szerintem rendben van, amíg Miller nem ölik egyszer meg (eddigi karrierje során még nem sikerült) : 3.5 az erősen átlag feletti kezdő miatt, de látszik, hogy a depthben már nem lehet bízni komolyan.
WR+TE: A. Jeffery, D. Adams, W. Snead + K. Rudolph, L. Kendricks: Jeffery eltiltása, QB problémák miatt nem hozza a számokat, de egy erős No1 WR kategória. Adams egy kbaszott jó No2, aki ahogy visszatért a GB-be Nelson hozzni is fogja az 1000yardos 10TD-s szezont. Snead pedig egy tipikus slot elkapó, aki idén is 900y körül hoz majd. Ez a kezdő WR sor kibővítve egy Rudolphal, aki csak egyszer kapna használható QB-t, de RZ targetnek így is jó, egy nagyon jól kinéző egység. Erre én: 4.5-öt adnék talán, de az biztos, hogy a csapat legerősebb szekciója ez.
OL: Bulaga - Lauvao - Glasgow - Garnett - Hart. Végre összejött 5 valóban NFL kezdő ember, de az egység legjobbja Bulaga is LT-t játszik miközben tipikus RT alkat. Compton személyében mondjuk van egy vállalható csere T, és 2 rookie mellett Hart is csak másodéves, ez egyenlőre egy gyengébb egység, de a sok fiatal miatt van bennük potenciál: 2
int DL: Sharrif Floyd, Letroy Guion, Jordan Phillips. Egy nagy név aki idén sérülés miatt semmit se játszott, és két használható, de kisebb kaliberű DT. Guion mondjuk sokat tesz hozzá, hogy a GB idén nagyot lépet előre a futás ellen: Phillips előrelépésére még mindig várunk... 3
Edge: B. Robison, E. Ogbah, C. Long, A. Chickillo, L. Guy. Robisonban nem reménykedtem már nagyon, de rámcáfol. Nem kimagasó pr-er, de a kezdő szintet felülrő üti idén. Ogbah fiatal és ha nem baxnák el 34 endnek akkor jobbak is lehetnének a számai. Remélem nem kerül be a sülyesztőbe de a CLEnél sajnos benne van. A másik két srác meg rotációra jó max, Guy pedig 34endként inkább a DL sorba sorolandó: 2.5 nehéz, a határon van. Jobb napokon tűnhetnek átlagosnak, de egyenlőre inkább közelebb van az átlag alatti "2" kategóriához.
LB: Neveket nem sorolom fel, mert ez 1**. Sean Spence, Ray-Ray Armstrong, Joshua Perry, Antwione Williams akik láttak is már pályát ST-em túl is. Spence nem rossz mint rotációs játékos, és Armstrong is jobban ezdte az évet de azátn hamar IR. 2 ből kijön egy kezdő de mögöttük Perry semmit se játszik pedig a fél SD LB sor sérült és A.W. is csak ha már 2 LB esett ki DET-ban. A többiek még említést sem érdemelnek ST-en kívül.
A liga legrosszabb LB sora, (gyenge próbálkozás volt az OAKtól) de szerintem magasan. Egy kezdő se, sérültek... 1**
CB: Tru Johnson & Xavier Rhodes egy bomba páros! Ha csak kettejüket nézzük egy 5*-os csapatrész is lehetne akár. De niceklbe már nem nagyon van aki bemenjen. Antonio Cromartie lesz beerőszakolva, mert rajta kívül PS töltelékek vannak csak, hiába 3. körös volt D'joun... Mélység nélkül ez 4, de ha sikerülne szerezni csak 1 vagy 2 átlagos játékost elég komoly corner sor fog itt összeállni (Rodgers, Luck és Stafford ellen kell is).
S: Andrew Sendejo SS, Michael Thomas FS, Miles Killebrew (mindenes és nickel). Killebrew király lesz a pálya közepén de még csak most kezdték el játszatni, Sendejo egy átlag SS, de ennyi. Ez 1

Összegezve az offensive skill posztokon és a corner sorban megvan az egység, a többinél elférne az erősítés mert maximum átlagos sorok vannak, vagy alatta és igazi fejlődés is az idő előrehaladtával max még az OLbe várható a sok fiatal miatt.
5-11 körüli mérleget jósolok. A LB sor hiányában szét fognak engem futni, és a jobb posztokon ha beüt egy sérülés a mélység nem nagyon van meg. Gyenge még az OL is és emiatt hiába vannak jó célpontok a közepes QB sornak nem lesz sok ideje megtalálni őket, de majd futunk, aztán reménykedünk, hogy Millert nem törik össze. Ha beüt egy Miller + vmelyik top corner esetében a sérülés akkor lehet még 5 győzelem se lesz.
alatriste_regi

Post by alatriste_regi »

Kedves olvasók. Ezuttal egy a statisztikákat kutató cikkünket olvashatják, ami szeretett csapatunk száraz statisztikáit elemzi és nézi meg, ha valóban ezeket az adatokat hozták volna együtt egy nfl idényben, mire ment volna az egység a többi csapattal versenyezve.

Kezdjük először a támadókkal:

WR+TE: Elkapások száma, elkapott yardok, TD-ok, fumble/elvesztett fumble
Alshon Jeffery 52 Rec 821 y 2 TD
Davante Adams 75 Rec 997 y 12 TD 2 Fmb/1 Lst
Willie Snead 72 Rec 895 y 4 TD 2 Fmb /0 Lst

Jarius Wright 11 Rec 67 y 1 TD
Bryce Treggs 3 Rec 80 y 0 TD
Kyle Rudolph 83 Rec 840 y 7 TD
Lance Kendricks 50 Rec 499 y 2 TD 1 Fmb/1 Lst

RB: Futások száma, futott TD-k, fumble/elvesztett fumble, elkapások száma, elkapott yardok, elkapott TD-k
Lamar Miller 268 Car 1 073 y 5 TD 2 Fmb/1 Lst 31 Rec 188 y 1 TD
DeAndre Washington 87 Car 467 y 2 TD 1 Fmb/1 Lst 17 Rec 115 y
Matt Asiata 121 Car 402 y 6 TD 1 Fmb/1 Lst 32 Rec 263 y
Peyton Barber 55 Car 223 y 1 TD 5 Rec 28 y
Zach Line 7 Car 15 y

QB
Carson Wentz 79,3 Qbr 3 782 y 16 TD 14 INT 150 y 1 TD 14 Fmb/ 3 Lst
Nick Foles 109,3 Qbr 410 y 3 TD 0 INT - 1 kezdő meccs

OL: A kezdő egység (és az az 5 ember, aki egyáltalán pályára lépett idén a ligában)
Bulaga - Lauvao - Glasgow - Garnett - Hart Összesen 16 engedett sack

Összesen:
4993 elkapott yard (IRL 2. lenne)
29 elkapott TD (IRL 8. lenne)
2187 futott yard (IRL a 3. lenne)
15 futott TD (IRL 13. lenne)

23 fumble (IRL 11. lenne), ebből 8 elvesztett ami már jobban néz ki, csak 21.

Az irányítót nem számítva skill posztokon egy meglehetősen jól kinéző offense jött össze északi kis városunkban. Az elkapó sorban a Jeffery, Adams, Snead hármas a két TE-el kiegészülve igazi minőséget képvisel. A futószekció is jól fest. Miller az a csapat igás lova, Washington a helyettesének tökéletes, míg rövid yardos szitukra pedig itt van Asiata. A támadófal mondjuk borzalmas. Bulaga kimelendő, de egyenlőre itt LT játszik, a többiek a saját OL-jük gyengébb feléhez tartoznak (Glasgow mondjuk közepes), de majd mind fiatalok.
Wentzt meg mindenki élje meg maga mit mutat egy ilyen rookie év. Év végére sok lett az INT és a Fmb is, bár abból a 14ből legalább csak 3at adott el, a TD/Turnover aránya sajnos így is negatív lett. De mindenki tudja, hogy nem voltak játszótársai az offensben, vagy csak hullámzó formában.
Újonc volt, a vezetőség bizalma felé maximális, szóval köré lesz felépítve ez a támadósor, ami igazából már majdnem fel is van építve. A gyengébb falon lehetne javítani, de a játszótársak közül akár a futó akár az elkapó részlegnek már nagyon örült volna Carson ha IRL is együtt dolgozhatott volna ezekkel a srácokkal.

Védelmi oldalon már nem ilyen jó a helyzet:
Alig 700 össz tackle. Messze nfl szint alatt, ami kb 1000 környékén lenne.
25,5 sack amivel 31. lenne a csapat... nagyon kevés
11 INT, 21. lenne.
49 PD, ami megint csak messze a liga legrosszabbja lenne (59db a 32. pozíció)
11 FF, ami 23. helyre lenne elég.

A védelem óriási invesztálást igényel. Nincs LB sor ami meglátszik a szerelések számában, gyenge a pass rush egység, a két remek kezdő corner mögött nemhogy mélység, slot játékos sincs, egy safety van csupán.
Az offseason feladata felépíteni ezt a védelmet. Kevés építőkocka van (S. Floyd, E. Ogbah, X. Rhodes, T. Johnson), köréjük kell felépíteni ezt az egységet ha a csapat versenyre akar kellni a többi csapattal az NFC North küzdelmeiben.
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

2017 offseason

A tavalyi offseason két kulcsmozzanatból állt. A sűrű középmezőnyben tanyazó csapat megvált a fr arcától Adrien Petersontól, és megszerezte a drafton a következő sztárt. Carson Wentz irányítót. Ezt követően jött egy ugyan kalkulálható, ám kicsit mégis meglepően gyenge év, amikor is a liga második legrosszabb csapata lett a Vikingekből. Így az 1/2-es és a 2/1-es draft cetli bírtokában indultunk neki a 2017-es offseasonnak.

A két jól csengő pick mellé viszonylag hamar halmoztunk továbbiakat. Ez a mozgalmas offseasonnak volt köszönhető, ahol több játékostól is magas választási jogok ellenében váltunk meg (D. Adams, W. Snead, S. Floyd). Azonban nem csak gyűjtöttük a pickeket nyakra főre, hanem sikerült is 2 kezdő játékosra csere útján szert tenni (E. Griffen, J. Mewhort).
Az 5 trade játékosok bevonásával átlagosnak mondható. Sikerült felturbózni a támadófalat és a pass rush egységet is, amivel így már nem igazán kellett foglalkozni az FA-n és a drafton.
A szabadügynök piacon aztán nem robbantottunk bankot. Nem érkezett nagy szerződéssel sztárjátékos, viszont megszereztünk több kezdő kaliberű ügynököt nagyon kellemes összegért.
17.5 millióért nem 1 sztár, hanem 8 szolid játékos erősíti most a csapatot. Közülük a Jack Doyle (TE),
Tyrell Williams (WR), Adam Thielen (WR), Wesley Johnson (C), Andrew Adams (FS) ötös ráadásul a kezdőbe érkezett. A Mike Gilleslee (RB), Kerry Hyder (DE), Damien Wilson (LB) hármas pedig erősíti a depth-et.

A draftra úgy tértünk rá, hogy a csapatnak még mindig a birtokában volt az 1/2-es pick. Azonban már megszületett a megegyezés a barnákkal, akik feljöttek Leo Fournette-ért. Így végül ez a draft jött össze:

1/3 Jamal Adams SS LSU (1/6 NYJ)
Idei kedvenc! Igazi leader, pusztító tck osztó. A needeket nézve egy LT hiányzott legjobban a keretből, de pechre az idei felhozatal siralmas volt OT-kből. Az offseason során sikerült ugyan felturbózni a WR sort, de akár ide még el lehetett volna képzelni egy játékost, azonban nem volt igazi no brainer elkapó ilyen korán és nem is volt óriási a need. A pass rush egység is pofás, így jött minden idők legkorábban kiválasztott safetyje. IRL bekerült a szaros vödör mélyére, így elképzelhető, hogy 1-2 évig nem lesz nagy média visszhangja majd a játékának, aztán ha visszajön a Jets legalább a középmezőnybe talán fel-fel fog majd tűnni az embereknek, hogy milyen hentes is Adams. Sokáig J. Allen volt a favorit, de minél több videót néztem Adamsről, minél többet olvastam róla egyre jobban győzött meg és a draft előtti 2-3 hétben már biztos voltam benne, hogy Ő lesz az én emberem. Nem sexy ilyen top picket egy safetyre költeni, de ha beváltja a hozzá fűzött reményeket és E. Berry féle klasszis lesz nem fog érdekelni.

1/18 Malik McDowell DT Michigan State (2/3 SEA)
Fel szerettem volna menni J. Allenért, azonban ez nem jött össze. LT még mindig nem volt értéken, elkapóból itt már nem volt bennt a két top játékos, így jött egy kicsit váratlan húzás. Óriási potenciál, mindene megvan ami egy sztárhoz kell, csak akarjon is azzá válni. Ilyen tekintetben jó helyre került, mert Carroll lehet észhez tírit majd. Boom or bust pick. Átlagos játékos biztos nem lesz.
Nem tudtam kit választani helyette. Újra visszanézve is az első körben később kiment játéksból senki se kellett volna jobban. Nem szeretem igazán a srácot, inkább a potenciálra lőttem el ezt a picket. Ráadásul kellett DT, míg pl TJ Watt aki eeeesetleg szóba jöhetett volna DE-ben nem lett volna kezdő.

1/31 Tre'Davious White CB LSU (1/27 BUF)
TJ Watt pont előttem ment ki. Nagy dilemma lett volna, hogy ha még bent van, de így csupán annyi dolgom volt, hogy T. White vagy K. King legyen a pick. Reuben Foster-en gondolkodtam mert meglepetésemre még bent volt, és óriási erősítés lehetett volna a LB soromba, de aki Red flag titulust kap a boardon azt nem húzzuk ki történnyen bármi. G. Bolles mint egyetlen általam valamire tartott OT is bent volt, de végül egy másik nagyon kedvelt játékos White jött. Hát kellett a nickle corner. A mai NFLben maddenben kell a 3 jó cb. Rhodes és TruJohn mellé nem volt indokolt az első körös corner, de nagyon magason volt a boardomon White. Az idei erős corner felhozatalból Lattimore mögött S. Jones kiesésével nálam a második játékos volt White a posztján. Buffalóban jó kis párja lesz, csak a védelem többi része is ébredjen lassan.

2/27 Cooper Kupp WR Eastern Washington (3/5 LAR)
Fehér WR! Nem lehet bent hagyni. Egyszerűen nem lehetett nem szeretni Kuppot. Goff kérdés mennyiszer fogja megtalálni, de ha lesz WR akit meg lehet játszani az majd Kupp lesz. A Rams WR szekciója annyira vékony, hogy még nagy dolgokban is lehet reménykedni. Nálam 4. számú WR lesz idén aztán majd még kiderül.

3/4 Tyus Bowser OLB Houston (2/14 BAL)
34 OLB lenne az igazi posztja (ahova irl is ment), de majd csak találunk neki valamit maddenbe is. A LB sorom ugyan kicsit javult de még mindig kritikán aluli így nem lesz nehéz dolga megszerezni az egyik OLB posztot.

3/15 Antonio Garcia OT Troy (3/20 NE)
Baromi atletikus OT, aki pass protban igazi szőrny is lehet. Kell a fejlesztés neki, de NE-ben Scarnecchia talán meg fogja tudni nfl szintre is átemelni a benne rejlő lehetőségeket. D. Bakhtiari feelingje van az embernek vele kapcsolatban, akinek szintén kellett 1-2 év de aztán felvéve az nfl ritmusát jelenleg a liga top3 LT-je.

4/1 Ryan Glasgow DT Michigan (4/33 CIN)
Tavaly végül megszereztük a tesóját így természetesen rá is le kellett csapni. Jó képzést kapott, és bár McDowell érkezése után már nem volt need a DT a kedvencek átírják a fogatókönyvet. Jelenleg van 5 közel hasonló tudású DT a csapatban. Kiben több kiben kevesebb lehetőséggel a jövőre nézve. Glasgow nem hiszem, hogy besülne IRL, Atkins el fogja vinni az OL-ek figyelmét így még akár ki is jöhet neki 1-2 jó stat. Nem lesz egy bomlasztó játékos, de abba a védelembe ha kezdő tud lenni egy erős átlag szintet fog tudni hozni majd.

4/35 Wayne Gallman RB Clemson (4/35 NYG)
L. Miller a kezdő RB, mögötte Gilleslee is itt van, de szerettem volna a középső körökből RB-et szerezni. Gallman egy jó kis játékos lehet az nfl-ben. Használva is volt eleget és jó közegből kerül ki. A Giantsben évek óta nincs megoldva a RB poszt. Szóval még az is meglehet, hogy év közben megszerzni a kezdő posztot onnantól pedig csak rajta fog múlni. Tavaly J. Howard 5. körösként robbant be a Bearsben és lett az év egyik legjobb újonca. Nem mondom, hogy Gallmantól hasonló várható el, de a Giants védelme nagyon erős, Elinak annyi célpontja van, hogy lassan matematikai esély se marad rá, hogy valakit véletlenül ne találjon el. Ilyen csapatba pedig jó is lehet Wayne, ahol kevés nyomás lesz rajta, nem neki kell vinni a csapatot, de a gyenge konkurencia miatt esélye lehet a kezdő szerepre.

5/2 Channing Stribling CB Michigan (UDFA CLE)
A 3 brutális kezdő mögé egy újabb próbálkozás. Nem nagyon szoktak ezek bejönni nekem így egyenlőre itt is szkeptikus vagyok, főleg, hogy nem is draftolták végül

7/2 Ejuan Price OLB Pittsburgh (7/15 LAR)
Ha 53ba kerül már örülök, de baromi sűrű a Rams LB sora. Lehet PS lesz csak idénre.

7/14 Travin Dural WR LSU (UDFA NO)
Ha pályára kerül hozni fogja a yardokat. Brees a nagykanizsai népművészeti társulat tagjaiból is 1000 yardos WR-t tud varázsolni. Csak ki kell magának harcolnia, hogy pályára léphessen.
Mindenkori SIM atyaúristen
2019, 2020, 2021 NFC North Champ
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

2017 Postview, 2018 Preview

A tavalyi 2-14 után idén végre elértem a minimális célom, és megszereztem a csapattal az első pozitív szezont. A 9-7 csalóka, hisz már 3 fordulóval a szezon vége előtt elértem a 9-4-et, azonban IRL-el ellentétben az én csapatom nem bírta el a kényszerűségből végbemenő Wentz - Foles cserét.

QB: Végre megoldva.
Carson Wentz: MVP esélyes volt amíg ki nem dőlt. A poszt megoldva, egy jövőbeni nagy sztárral. Nincs talán nála jobb jövőképpel rendelkező irányító a ligában. :happy-cheerleadersmileygirl:
Nick Foles: FA, engem a jó öreg Nick nem repített SB-ba, és vélhetően nem is fog már. Idén is hasznát vettem, de kikerülve a piacra vélhetően újra elválnak majd útjaink.
Azt hiszem ezt a posztot hosszú időre kipipálhatom. Valami csere majd fog kelleni, de látszik, hogy hiába a minőségi csere, a keret még Wentz kiesését nem bírja el.

RB: Van másik!
Nem félelmetes egység ez, de látva 1-2 csapat helyzetét, és azt, hogy 1 lead back mögött a rosterükon senki de konkrétan senki nincs nem is érzem olyan vészesnek az egységet. Van itt is egy fő futó de mögötte 4 olyan játékost is találni aki azért látott pályát idén.
Lamar Miller: 16/13, 888y (3,7avg) 3TD || 327y 3TD - Nem sztár de bőven megteszi mint kezdő futó
Aaron Jones: 12/4, 448y (5,5avg) 5TD ||22y - IRL Montgomery kiesése után berobbant és sérüléséig első számú futó volt, remek játékkal. UDFA-ként talán az első valamire való fogásom. Remélem jövőre is kap labdát, mert tudott vele haladni.
Peyton Barber: 16/4, 423y (3,9avg) 3TD || 114y - Tavalyi UDFA, aki nem vallott szégyent és hozta amit D. Martin is tudott. Nem hinném, hogy 1. számú futó lesz, de 2.-3. számúnak remek.
Wayne Gallman: 13/1, 476y (4,3avg) 0TD || 193y 1TD - Többet vártam tőle a Giantsnál, de talán majd jövőre. Év vége felé már egyre többet használták.
Mike Gillislee: 9/2, 383y (3,7avg) 5TD - Igazi pats futó, egyszer agyon ver majd 4 hétig a pályára se kerül.
A mélység gyönyörű. Sorba hullhatnának az emberek van utánpótlás, ami jól jön ezen a kényes poszton. Nem tervezek nagy invesztálást a posztra de elképzelhető némi mozgolódás. Mindig mondják, hogy ilyen Barber szintű futókat simán találni az 5. körben. Való igaz, de nem biztos, hogy valóban játszani is fog az ember az NFL-ben...

WR: Csúcsrajáratva
A szezonnak úgy kezdtem neki, hogy Jeffery-n kívül nincs kérdés nélküli játékos. A szezont úgy zárjuk, hogy a WR poszt lett a csapat egyik legerősebb egysége.
Adam Thielen: 16/16, 1276y 4TD - Bomba a srác. A tavalyi 900y-os szezonja után szotyiért hoztam el és játszik is még 3 évig szotyiért. Nem lehet nem imádni a játékát, és nem csak azért, mert fehér! :)
Alshon Jeffery: 16/16, 789y 9TD - A yardok száma még mindig picit kevés, de a TD-k szépen jöttek. Wentz kezdte megtalálni vele az összhangot, sajnos Foles annyira nem kereste.
Cooper Kupp: 15/6 (71% snap), 869y 5TD - A 3 top10-es elkapónak összesen nem lett annyi yardja vagy TD-je mint Kuppnak egyedül. Nagy fogás volt a második körben. Goff egyik kedvenc célpontja, jövőre még több figyelmet kaphat.
Tyrell Williams: 16/15, 728y 4TD - Újabb sikeres FA fogás. Aki még Thielennél is olcsóbban kapdossa itt el nekem a disznóbőrt. Nem sztár, de ha ilyen játékos van a DC 4. helyén érzékeltetni, hogy elég jó az egység.(Csak zárójelbe jegyzem meg, hogy az elmúlt 2 év alatt 1800y 11TD!)
Baromi jó kis négyes. Eladtam tavaly D. Adams-t akit ráadásul nagyon szeretek is, de az egység nem hogy rosszabb, még jobb lett. DC legalján mondjuk pályát nem látó kis senkik vannak, de ebből a fogatból sok helyen kis híján bárki első számú WR lenne. :happy-partydance:

TE: White noise
Kyle Rudolph: 16/16 532y 8TD. Arra használják amire a legjobban lehet, Red Zone-ban amikor már szűkül a terület, ezt a melákot nem könnyű megfogni.
Jack Doyle: 15/15 690y 4TD. Újabb FA lopás. Még 3 évig nem keres semmit, miközben Luck nélkül is a jobb TE-ek között volt.
Egyik srác sem sztár. Nincsenek benne a top 5 játékosba, de valahol mögötte kóricálnak.
Azért nem rossz az az egység ahol mind a két TE ott lesz a Pro Bowlon.

OL: OMG
Minden évben fordítok figyelmet az OL-re. Az azonban minden évben ugyan olyan szar marad.
J. Mewhort - G. Glasgow - W. Johnson - J. Garnett - B. Bulaga
Tony Garcia B. Hart S. Coleman

Mit is mondjak? A LT irl egy guard és FA lesz. A Center az egész liga legrosszabbja. A RG sérülés miatt 1 percet nem játszott idén. Az egység húzóneve Bulaga 4-5 meccs után újra kidőlt. Bottom 3 egység sajnos a ligában ez.
Mewhort játszott kb 4 meccset majd IR. :clap:
Glasgow az egész egység legjobbja volt idén és nem csak a pff szerint. Stabil belső falember lett belőle Detroitban, aki hol LG-t hogy C-t játszik.
W. Johnsonra nem kell sok szót fecsérelni. A liga legrosszabb centerei között van. :confusion-helpsign:
Garnett egész évben IR-en volt, remélem jövőre újra a kezdőben lesz. Hart majd egész évben RT volt (NYG), de aztán megsérült és ki is vágták. Remélem talál csapatot, csere embernek megfelelő volt.
Bulaga még mindig jó játékos, de továbbra is sérülékeny. Viszont Coleman 1 év padozás után idén a teljes szezont letolta a Browns RT-je ként ami jó hír.
Ha visszatérnek a sérültek egy igazi LT hiányzik és nagyrészt megvolna az egység. Nem egy erős alakulat, de rosszabb kép jött le idén a sok sérülés miatt mint amilyenek valójában.

A támadósor, ahogy azt a hetenkénti pontozás is visszaadta a skill posztokon erős. Minden ilyen poszton több jó játékos is rendelkezésre áll. Ami külön kuriózum, hogy ezekből a játékoskból 4 is fehér! :) A gyengeség egyértelműen a támadófal, ahol igazából a jövőre nézve stabilnak mondható a RT poszt illetve a belső hármas, ha a Mewhort - Glasgow - Garnett sort képzeljük oda. LT viszont nagyon kell. Azonban nem aggódom. Elég sok érték van a skill posztokon, hogy 1-2t beáldozva meg lehessen erősíteni a csapat egyéb részeit.

DT: Kiemelkedik, hogy nem emelkedik ki senki
Lawrence Guy: 16/15, 58tck 1sack - Tipikus jómunkás ember. Nem kiemelkedő, átlag nfl kezdőjátékos. A tackle szám viszont jónak mondható.
Jordan Phillips: 13/11, 16tck, 2sck, 3PDef - Nem rossz játékos de nem is jó. A korábbi 2. körös elvárásokat nem váltja be. Egy nagyobb darab srác akire figyelni kell, de ő is max átlag.
Ryan Glasgow: 13/1, 23tck - tesó ott az OL-be, ő pedig a DL-be. Rookie volt reméljük fejlődik és be tud kerülni a kezdőbe.
Malik McDowell: - 1 kör de egész évben nem játszott sérülés miatt :(
Nincs sztár, illetve akit annak szántam még nem játszik. Remélem lesz kedve McDowellnek focizni. Utólag már bánom a picket, mert lett volna hasznosabb játékos is, de hátha felgyógyulva Carroll kihozza a benne rejlő lehetőséget.

DE: A várt teljesítmény
Everson Griffen: 15/15, 45tck 13sack 1PDef 3FF - Sztár. Végre van egy elit pass rusher. Imádom is a játékát, és karrierje legjobb évén van túl.
Emmanuel Ogbah: 10/10, 29tck, 4sack, 6PDef, 2FF - jól indult de ismét csak szó-szó. Sajnos a szezon során Ő is kiesett a Browns védelméből és kevesett volt egyszerre a pályán Garrettel. Futás ellen talán jobban tolta, a sackek száma még picit kevés. Átlag szint, de ettől többet várok.
Kerry Hyder: Tavaly egész jól berobbant (jobb volt mint Ansah) idén IR, várjuk a 18-as szezont.
Anthony Chickillo: 16/2, 19tck, 3sack - rotációs ember, annak legalább megteszi. Lehet LB-sorba át fogom mozgatni, mert ott OLB-nek több hasznát venném.
Brian Robison: Öreg és FA lesz, sajnos az ő ideje a csapatnál lejárt.
Egy elit pass rusher, egy fiatal tehetség és 1 sérülésből visszatérő szintén fiatal játékos. Megteszi, ez az alap.

LB: OMG 2.0
Itt nem fárasztom a közönséget. Hulladékabbnál hulladékabb nevek. :sad-roulette: 2 fiatal van akiben van potenciál (talán) de a többi mind kuka.
Damien Wilson: 16/9, 35tck, 1sack, 1PDef - Tavaly egész korrekt szezonja volt, idén semmi fejlődés. Nem drága így várok még. Ha ő volna az egység 3.-4. embere egy szavam se lenne, de sajnos Ő jelenleg messze a legjobb LB.
Tyus Bowser: 16/0, 11tck, 3sack, 3PDef, 1int - Rookie volt és az egyik OLB posztra végül is jó lehet.
A többieket meg se említem, sokáig egyikük se lesz már rosteren.
Szar.

CB: Mély mint Megan Fox dekoltása
Xavier Rhodes: 16/16, 56tck, 10PDef, 2Int - Nagy lé után még emelt egyet a játékán és ott van a top cornerek között. Pro Bowler és All Pro. AllRhodesClosed
Trumaine Johnson: 16/15, 65tck, 14PDef, 2Int - Vicces a statok mint sem mondanak el egy cornerről. Több levédekezett passz, de össze se lehet hasonlítani Rhodes idei szezonjával. Nem volt rossz TruJoh, de "csak" sima NFL átlagot hozott. Kérdés Irl hova kerül (vagy marad 2 Tag után), jó játékos Ő, No1 CB, akinek sokkal jobb szezonjai is voltak de ez se volt rossz.
Tre'Davious White: 16/16, 69tc, 18PDef, 4Int, 1FF- Az év védője jelölt. Vagy ő vagy Lattimore kaphatja majd meg (ML fogja). Kurva jó a gyerek!
Bryce Callahan: 12/6, 25tck, 6PDef, 2Int, 1FF - 4. számúnak még ő is erős, ott mozog a kezdő és a csere játékosok között de legalább jó szinten hozza azt amire kérik.
Jamal Agnew: Mint védő nem különösebben kiemelkedő (kb semmi), de Punt returnerként 2 TD, 15,4avg. Megvan a visszahordóm egy időre. :)
Király egy egység! :handgestures-thumbup:

S: Druszák egysége
Jamal Adams: 16/16, 83tck, 2sack, 6PDef, 1FF - Korrekt rookie év, nem robbantot, de kiemelkedett abba a Jets D-be. Az 1/3 nagy teher, de sose rosszabb kezdést. Király lesz még Ő!
Andrew Sendejo: 13/13, 80tck, 7PDef, 2Int - Számokban semmi extra, de idén újra minőségi tagja volt egy remek védelemnek. Megérezték a kiesését.
Andrew Adams: 16/4, 34tck 2PDef - Sendejo és Adams szerelemgyerek… Visszaesett a tavalyi évéhez képest amikor újoncként végigtolta az évet. 3. számúnak mondjuk pont jó.
Miles Killebrew: 16/3, 38tck, 5PDef, 1Int, 1FF - AA mellett Ő is korrekt csere S. Sokat használják a boxban és TE-ek fogására. Jó Ő ide, bár igazából 2 csere S jó de nem mindenképp a muszály kategória.
Kentrell Brice: 6/3, 23tck, 3PDef, 1Int - Visszaesett idén. Kiszorították az újoncok pedig tavaly nem volt rossz.
A secondary a csapat erőssége egyértelműen. Van 3db No1 CB 2 remek S, és 3 emberből is lehet választani, ha 6. embert keresek.

A védelem támadófala a LB sor, de ez még rosszabb. Az OL-be legalább vannak fiatalok és 1-2 jobb játékos. Itt kong az ürességtől a poszt. A fal közepébe is jöhetne valami leader, de egyenlőre McDowell-re várunk. A Sec viszont tud kompenzálni.

Gratulálunk All Pro játékosainknak: Carson Wentz (QB), Adam Thielen (WR - 2.team), Everson Griffen (Edge), Xavier Rhodes (CB), Jamal Agnew (Punt ret)

Gratulálunk Pro Bowler játékosainkank: Carson Wentz, Adam Thielen, Kyle Rudolph, Jack Doyle, Everson Griffen, Xavier Rhodes
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

Image
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

Vikings 2018 Offseason

Távoztak:
- Alshon Jeffery WR (trade)
- Anthony Barr LB (trade)
- Trumaine Johnson CB (trade)
- Emmanuel Ogbah DE (trade)
- Kyle Rudolph TE (trade)
- Cooper Kupp WR (trade)
- Lawrence Guy DE (trade)

- Jordan Phillips DT (trade)
- Payton Barber RB (trade)
- Shone Coleman T (trade)
- Damien Williams LB (trade)
- Andrew Adams S (trade)
- Jack Mewhort G (FA)
- Nick Foles QB (FA)

Érkeztek:
- Taylor Lewan LT (trade)
- Kenny Clark DT (trade)
- Eric Kendricks LB (trade)
- Golden Tate WR (trade)

- Anthony Barr LB (trade)
- Devon Kennard LB (FA)
- Brock Osweiler QB (FA)
- Trevor Siemian QB (FA)
- Thomas Rawls RB (FA)
- CJ Uzomah TE (FA)
- James Hurst OG (FA)
- Giorgio Tavecchio K (FA)
- Rigoberto Sanchez P (FA)

Az Offseason feladata volt megerősíteni a támadófalat és a Lb sort. Tavaly a liga utolsó negyedében lévő egység voltak mind a kettő. Erőforrást a mély elkapó sor és corner egység adta.
Az időszak elején a védelem felturbózása sikerült elsősorban. Kenny Clark egy nem tervezett, de annál kellemesebb erősítést jelentett, akivel végre van egy fiatal, tehetséges és már bizonyított DT a fal közepén. Pár nap alatt érkezett 2 magasan ranksorolt LB is Kendrick és Barr személyében (Barr aztán nem sokáig maradt). Közben a csapat búcsúzott no1 WR-étől Jeffrey-től és egy egyébként remek CB-től Trumaine Johnsontól, aki sajnos létszám felettivé vált.
A következő nagy erősítést Taylor Lewan érkezése jelentette, akivel végre valahára van LT a csapatban. Fájdalmas volt elveszteni miatta Ogbah-t, de Lewan végre megadhatja a stabilitást az elég gyengécske OL-nek.
Kisebb jövések menések mellett a csapat eladta hosszú évek szolgálatai után a veterán TE-et Rudolphot és egy nemvárt jó ajánlat miatt a tavalyi egyik draftoltját Cooper Kupp-ot is. Ezen trade reagálása képen a Tóth úr megkereste AJ Green és több nagyobb nevű elkapó GM-jét is, azonban hosszas alkudozások után végül Golden Tate érkezett az egységbe. Kissé korosabb lett így az elkapó részleg, de semmiképp sem mondanám visszafejlődésnek az idei cseréket.

A szabadügynök piacra úgy kanyarodott rá az egység, hogy minden kiszemeltre megvolt a maga plafonja, ennek eredményeként idén sem jött sztár az FA piacról. Hasznos csereemberek érkeztek és egy kezdő játékos Devon Kennard személyében a LB sorba. Továbbá teljesen kicserélődött a spec team egység, és az internacionalizmus jegyében jött Giorgio Tavecchio K és Rigoberto Sanchez P.

Közeledvén a drafthoz egy belső támadófalemberre és egy edge rusherre volt az egység attól, hogy ki tudjon állni. Továbbá várható volt erősítés az elkapó sorba, linebacker sorba is.

2018 draft class:
1/14 Leighton Vander Esch, LB, Boise ST
Itt reális indoklás kevés van. Imádtam az embert, és nem tudtam nem kivinni. Ezzel a tavaly a liga legrosszabb LB sora egy nagyon jó kis egységgé alakult át. Sokáig vaciláltam, mert Ogbah távozásával csak 1 kezdő Edge rusherem volt és még elérhető volt Davenport, de végül az ész helyett a szívem döntött és jött az idei kedvenc prospectem. Esch 4m-es sugárban szerel, és akkor még nem rugaszkodott el. Eszméletlen jól használja ki a hosszú kezeit és le se kell válnia a blokkról, 1 kézzel is simán megfogja a RB-et. Szerintem a pass rusher képessége se olyan rossz és coverbe is küldhető, de egyértelműen a futás megállítása az erőssége. Rengeteg negatív vagy 1-2 yardos játék várható tőle a profik között is.

1/26 Harold Landry, EDGE, Boston College
A kedvenc idei passzsiettetőm közvetlenül Esch kihúzása után el is kelt, így letettem a magasra tagsált pass rusher pickről. Azonban elindult Landry csúszása. A live draftot kihasználva pedig Cefrével ott helyben nyélbe is ütöttünk egy feljövetelt a 2/11-es pickről egy jövő évi 2. kör és a 3/31-es pickért. Nem volt olcsó, de Chubb és Davenport után Landry néz ki még day 1 starter kalibernek, ráadásul elég magasan volt a boardomon is, így megérte felmenni. Atletikus, gyors, akinek első lépését és irányváltásait nem fog tudni minden OT lekövetni. Kell még rá súly és megtanítani neki, hogy ne csak a sebességéből éljen.

Újabb 2 első körös pick tehát a védelembe, így jövőre már 8(!) 1. körössel fog a defense kiállni 18ban.

2/15 Braden Smith, OG, Auburn
LB sor kész, a várva várt Edge rusher megjött. Azonban 1 lyuk tátongott még a kezdőben. Glasgow flexibilitása miatt nem voltam rákényszerítve semmire, egy belső támadófalember kellett, Glasgow meg ott kezd majd ahol kell. Price nem sokkal előttem ment ki, de szerencsémre a hasonlóra értékelt Smith még elérhető volt. Így nem volt kérdés mi lesz a pick, jött a támogatás Wentz elé a falba. Smith harcossága nagyon megtetszett. Folyton jár a keze, a lába, és látszik a játékából, hogy imádja a harcot a DT-el.

4/28 Marcell Ateman, WR, Oklahoma St.
5/18 Jaleel Scott WR New Mex. St.
Ezt a 2 pickett együtt értékelném. A Thielen, G. Tate, T. Williams elkapó sor bőven vállalható, még a jobbacska szót is el merném sütni, de a) nem fiatal, b) nincs benne igazi sztár. Noha se Ateman, se Scott nem top prospect, alkatra mindketten képesek lehetnek felnőni egy No1 WR szerepkörbe. Ha nem lesz belőlük semmi se buktunk sokat, ha viszont egyikőjük berobban nagy fogás is lehet, és az idő nem sürget.
Scott elkapó sugara elképesztő, és simán fel lehet rá dobni a labdát ha a corner a nyakán van. Igazi possession WR, az elkapást megcsinálja ha szar a dobás, ha fogják, de utána sok extra yardot már nem kell várni. Ateman is hasonló alkat. Egyikük sem megnyújtani fogja a pályát, de RZ-ban nagy fegyverek és ha olyan QB-hoz kerülnek, aki fel meri dobni a labdákat a magas WR-ekre akkor lesz jövőjük.
6/7 Bradley Bozeman, OC, Alabama
Itt bevallom már inkább a sör és a whiskey pickelt helyettem. De egy 3.-4. körbe várt C-t a 6. körben nem lehet bent hagyni. Futás ellen nagyon jó, passz ellen meg, háát majd nem passzolunk amikor ő a pályán van.

6/19 Kentavius Street, DT, NC State
Biztos ő lesz az idei legjobb pickem, mert azt se tudom, hogy kicsoda.

7/14 Sean Welsh, OG, Iowa
1 OG/OC-t akartam, erre ő már a 3. Fogalmam sincs miért őt hoztam el, bár rajta volt a boardomon, baszottul nem kellett. :D

Elégedett vagyok összességében a 18as offseasonnal. A csapat úgy érzem erősebb lett mint egy éve volt. Tavaly a kiváló QB teljesítmény mellett a remek és nagyon mély skill posztok repítették előre a csapatot. 18ra ezen téren kissé visszaestünk, de erősítés, hogy 3 év után végre van a csapatban LT és a botrányos LB sor teljesen kicserélődött.
Egyedül a LB sorba kellene talán még némi mélység, de a csapat összes többi egységébe van kinek beugrani, ha kidőlne a kezdő. A RB, OL depth egészen mély.
A 18as szezonban, HA Wentz egészséges lesz, most már tényleg mögötte van egy PO kaliber csapat.

2018 DC
Image

A pff alapján csupán 1 átlag alatti kezdőm van (Bulaga), aki viszont karrierjét nézve egy top RT, így nem kell aggódni. A védelembe csupa-csupa jó játékos és 2 újabb első körös újonc. Egyedül R. Glasgow lóg ki picit, de mély az egység, beszállhat más is. De az egység 55%-a így is átlagnál jobb. :)

Jöhet lassan a 2018as szezon.
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

2018 szezon értékelő

QB
Carson Wentz (PFF 79.4), Brock Osweiler, Trevor Siemian
Továbbra is az egyik legígéretesebb fiatal irányító van a csapat élén. Azonban aggasztó, hogy az elmúlt 2 szezont nem tudta egészségesen végigjátszani, ami tavaly után idén is a PO-ba jutásba került a csapatnak.
A Vikings Wentzel: 9-2
A Vikings Wentz nélkül: 1-4

A dolog különösen bosszantó, hisz +1 győzelemmel bejutott volna a csapat a rájátszásba, bár mivel Carson idén már nem valószínű, hogy játszana úgy is one and done lett volna belőle.
A cseréknél Broki idén nyomott pár meccset sérülések miatt, de mindkét srác sima padmelegítő. Nem több.

RB
Lamar Miller (PFF 74.6) 973yard, 5TD, 163 rec yard, 1 rec TD, 1 fumble
Aaron Jones (PFF 81.5) 12 meccsen: 728yard 8TD, 306 rec yard, 1 rec TD, 1 fumble
Wayne Gallman 176yard, 1TD, 89 rec yard
Thomas Rawls -
Zach Zenner (PFF 72.8) (FB) 265yard, 3TD

Miller továbbra is egy igásló. Amit ad neki a fal azt kihasználja és simán no1 futó kaliber a ligában. Ellenben nincs meg benne az a plusz veszélyfaktor ami megvan Jonesban. A kis Aaron 5.47 yard per carryvel első a ligában! Együtt elviszik a posztot. Kellett is, mert Gallman alig kap lehetőséget Barkley mögött, míg Rawlsnak csapata sincs. Ellenben a hybrid RB/FB Zenner simán előlépet no3 RB-nek. Több yardja van mint a másik két kutyaütőnek együtt és 3 TD-t is összeszorgoskodot.

WR
Adam Thielen (PFF 89.5) 1373 yard, 9TD
Golden Tate (PFF 70.1) 795 yard, 1TD
Tyrell Williams (PFF 66.8) 653 yard, 5 TD
Jordy Nelson (PFF 70.7) 739 yard, 3 TD
Marcell Ateman, Cody Core: Összesen 300 yard 1 TD
Travin Dural, Jordan Veasy, Jaleel Scott: Semmi

Ha nem is a legerősebb sor a liga egyik legmélyebb egysége. Még a 4. számú Nelson is első számú elkapó lenne nem egy csapatnál a jafl-ben. ~3800 elkapott yard és 18 TD a sortól. Thielen egyértelműen az egység sztárja. A tavalyi remek szezonja után idén csak még jobb lett. A szezon első felében konkrétan a legjobb elkapó volt, aztán a számai kissé visszaestek, de így is egy remek WR. Mögötte Williams egy teljesen valid 2.-3. számú elkapó. Tate megérezte a cserét és nem ment neki annyira Philiben, így nagy kérdés mit várjon tőle az ember mert vélhetően FA lesz irl majd.
Azután, hogy egyesek már visszavonultatták a szezon közben Nelsont, újra egy teljesen vállalható éven van túl, és jelezte maradni fog jövőre is.
A fiatalok közül egyenlőre nem sokan mutattak életjelet, és mivel az egység öregedőben lassan gondolni kell a jövőre, de még azért nem vészes a helyzet. Ráadásul nem sok csapat tud ilyen produktív 4 játékost felmutatni.

TE
Jack Doyle (PFF 73) 6 meccsen: 245 yard, 2 TD
C.J. Uzomah (PFF 57.4) 439 yard, 3 TD

Eladtam Rudolphot, Doyle sérülését látva nem kellett volna. Doyle egy kiváló TE, Luck egyik kedvenc fegyvere, de míg irl van mögötte egy Ebron (dropkirály - de a TD-ket hozza) itt egy Uzomah egyértelműen nem több 2. számú TE-nél. Szerencsére a mély elkapó poszt miatt nem olyan égető a TE játék, de Doyle kiesésével teljesen üres marad a poszt.

OL
Taylor Lewan (PFF 76.8), James Hurst (PFF 59.1), Graham Glasgow (PFF 68.3), Braden Smith (PFF 72.4), Bryan Bulaga (PFF 74.8)
Bradley Bozeman (C), Bobby Hart (RT)
Kofi Amichia, Joshua Garnett, Wesley Johnson, Antonio Garcia, Gerhard de Beer

A kezdő azt gondolom nem néz ki rosszul. 3 átlag feletti játékos, 1 átlagos és egy alatti. Sose rosszabbat. Ráadásul egyik se hagyott ki sokat max 1-1 meccset. Smith-t G-nak draftoltam de úgy alakult IRL, hogy kiment szélre, így nálam is megoldottnak tűnik a lassan korosodó Bulaga utódja. Lewan bár nincs bomba éven túl még mindig egy remek LT, remélem a formája vissza-vissza talál az elitbe is jövőre.
Glasgow személyes kedvenc de itt hűen visszaadja a grade a teljesítményt - ligaátlag. Hurst sem topG, de legalább amikor egészséges pályán van. A többiek mellett 1 ilyen gyengébb G belefér.
A padon Bozeman nem vártan kapott egész sok lehetőséget és végül 200 snap fölött zárt idén. De egyenlőre sima csere int alapanyag. Hart még mindig a liga egyik legrosszabb RT-je, de legalább van kit betenni ha kidől egy kezdő.
A többiek közül Garnett újabb szezont ült ki sérülten. Lassan róla is le kell mondani, míg a többiek között PS szintű emberek vannak maximum.

OFFENSE
Nem sok gyenge pontja van az egységnek. Ha Wentz egészséges lett volna abból a 4 vereségből 3 de talán mind a 4 W lenne, és bőven PO csapat volna az egység. A TE poszt nevezhető vékonynak leginkább, de az is csak azért mert Doyle sokat volt sérült idén. Mindenhol megvannak a kezdők és sok helyen már a jövő embere is megvan (Aaron Jones, B. Smith). A WR sort lehet esetleg majd fiatalítani és mivel 2 játékos is FA lesz elgondolkozni melyiket tartsa meg az ember.
Ha játszik a csapat vezére Carson a SB is reális, ha nem akkor sajnos a pótlás olyan gyenge, hogy egy ilyen erős divízióban nem elég.

DL
Kenny Clark (PFF 90.5), Brandon Mebane (PFF 65.8), Ryan Glasgow (PFF 84.1), Al-Quadin Muhammad (PFF 69.3)
Kentavius Street, Malik McDowell, Henry Mondeaux
Adott a liga egyik legjobb nose játékosa. Clark megállíthatatlan volt idén. A Packers legjobb védője. Mebane hozta amit vártam, egy kezdő szint semmi extrával. Glasgow jól kezdett idén azon a három meccsen amin játszott elég sok szerepet is kapott, de sajnos hamar IRre került. Muhammad viszont a semmiből hozott egy 400+ snappes évet. 23 éves és 4kezdő meccs mellett egész évben egy jó rotációja volt a Colts DLnek. Clark személyében az elit kezdő megvan, mellé lehet, hogy a két fiatalból megvárom lesz-e valaki aki beérik stabil kezdőnek. Többiek kuka. McDowell a hibátlan első körös mérlegem egyetlen fekete foltja. Arra az 1 percre megszállt valami beki szellem vagy nem tudom.

EDGE
Everson Griffen (PFF 68.6), Harold Landry (PFF 63.9), Tyus Bowser (PFF 63.8), Kerry Hyder (PFF 59)

A csapat talán leggyengébb része 2018-ban. Persze még így sincs ok a kétségbeesésre. Azonban Griffen a tavalyi bomba éve után erősen visszaesett. 2017ben 66 szor siettette az irányítót, míg idén csupán 28szor. A rutinját és minőségét mutatja, hogy még így is 13szor hozzáért az irányítóhoz (7sk - 6hit). Az újonc Landry tipikus újonc éven van túl. Nem volt bomba, de pár kezdő meccs mellett egész évben a pályán volt (~600 snap). Ebből a 35 siettetés nem is rossz, azonban ő sokkal kisebb százalékban tudja ezeket valóban sackre vagy hitre váltani (mindössze 4-8, összesen 12). A passz rusherek közül a nem mindenki robban be egyből (leginkább a top3-5ben húzottak), így nem aggódom. A pótlás viszont nem erős. Két 150 snap körüli játékos a tartalék, akik rendes cserének sem nagyon, max rotációs embernek nevezhetőek.

LB
Leighton Vander Esch (PFF 84.9), Eric Kendricks (PFF 64.4), Devon Kennard (PFF 62.1), Tae Davis (PFF 42.3), Terrance Smith (PFF 42.7)
Ejuan Price, Foyesade Olokun
Esch rookieként második csapatos All Pro. :)
Kendricks egy fasza LB, de a pff sose szerette. Pedig hiányában látszott mennyire támadható a Vikings LB sora. Így is kap azért egy nfl kezdő szintet átlagban ami néha feljebb néha lejjebb megy.
Kennard a Lionsban félig már edge rusher volt amit jól mutat, hogy 36 sietettést hozott össze (ezzel a csapatom legjobbja). Az sem elképzelhetetlen, hogy átmozgatom én is erre a pozícióra. A cseresorban egy fiatal srác, aki 4 kezdő meccset is összehozott idén 344 snappel, de nem mondhatni, hogy sok köszönet volt benne. Smith pedig amíg nem került IR-re 7 fordulón át egy sima rotációs LB volt.
A poszt 2 kezdője adott, Esch a jövő sztárja is lehet (új Kuechly? - és igen azért ő mert fehérek). Megvan a poszt.

CB

Xavier Rhodes (PFF 58.2), Tre'Davious White (PFF 61), Bryce Callahan (PFF 81.4), Jamal Agnew (PFF 49.7)
Simeon Thomas, Kamrin Moore

Bekaphatja a pff! :D Rhodes karrierje legrosszabb szezonját hozta, míg White is visszaesett. Azonban továbbra is 2 jó cornerről van szó, remélem jövőre jobb is lesz a formájuk. Callahan viszont a liga egyik legjobb nickel CBje. 3 fasza kezdő adott jövőre is, ha a két szélső CB visszatér a jobb formájához ez a hármas a liga egyik legjobbja is lehet.

S[B
Jamal Adams (PFF 89.7), Kentrell Brice (PFF 51), Andrew Sendejo (PFF 69.7)
Miles Killebrew, Ezekiel Turner
Adams top S. Második csapatos All-Pro lett, de ha a Jets PO csapat lenne simán első csapatos volna.
Safetyket nézve: 44 run stop (no1), 50%-os catch rate (no1), 22 siettetés (no1), 3 force fumbe (no1-holtversenyben), 1 engedett TD és 1 INT. Utóbbi pár S-nél jóval több ami elvitte talán a figyelmet róla, de ha ezt a statot egy Coltsban csinálta volna PO csapatban sokkal több figyelmet kapott volna.
Mellé Brice borzalmas (tapasztaltam). Sendejo jó lenne de szinte egész évben sérült volt.

DEFENSE
A védelemben mindenhol megvannak a kezdők, sőt minden sorban van kifejezetten jó kategóriába sorolható játékos is. (Bár a CB poszton idén volt némi formaingadozás). A csapat védelem liga top, extra erősítés nélkül is fenn tud maradni jövőre is ezen a szinten.

Spec
Rigoberto Sanchez (P), Zane Gonzalez (K), Giorgio Tavecchio (K)
Sanchez egy fasza fiatal P, posztja stabil! Ellenben a két kicker... omg. Pedig egyikük se hozott rossz számokat. Tavecchio konkrétan hibátlan idén. 8/8 extra, 5/5 FG amiből 2 ráadásul 50+os volt. Látva a liga kickereit érthetetlen hogy ez a srác hogy nem kezdő valahol.
De a másik, Zane statisztikáinál is akad rosszabb. 6/5 extra, 9/7 FG, de mindkét kihagyott 50+os volt.
Nagyon remélem, hogy jövőre legalább az egyik megfog egy kezdő posztot mert a tököm kivan már a kickerekből! :D
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

Formális DC 2019

QUARTERBACKS
Aaron Rodgers
, Gardner Minshew

RUNNING BACKS
Aaron Jones
, Gus Edwards, Wayne Gallman, Zach Zenner

TIGHT ENDS
Jack Doyle
, C.J. Uzomah, Blake Jarwin

WIDE RECEIVERS
Adam Thielen,Robby Anderson, Tyrell Williams
, Chris Moore, Chris Hogan, David Sills

OFFENSIVE LINE
Taylor Lewan, Marshall Yanda, Graham Glasgow, Billy Turner, Braden Smith

Andre Dillard, James Hurst, Joshua Garnett, Bradley Bozeman

DEFENSIVE TACKLES
Kenny Clark, Mike Daniels
, Tim Jernigan, Ryan Glasgow, Greg Gaines

EDGE RUSHERS
Harold Landry, Zach Allen
, Brandon Copeland, Tyus Bowser, Al-Quadin Muhammad, Anthony Nelson

LINEBACKERS
Leighton Vander Esch, Eric Kendricks, Devon Kennard
, Foyesade Oluokun, Tae Davis, Vosean Joseph

SAFETIES
Jamal Adams, Eric Weddle
, Kentrell Brice, Miles Killebrew

CORNERBACKS
Tre'Davious White, Xavier Rhodes
, Cre'von LeBlanc, Kris Boyd, Ka'dar Hollman

SPECIAL TEAMS
Zane Gonzalez K, Rigoberto Sanchez P, J.J. Jansen LS

PS
Ty Johnson RB
Marcell Ateman WR
Cody Core WR
Olabisi Johnson WR
Antonio Garcia OL
Austin Seibert K
Marcus Epps S
Stephen Denmark CB
Jamal Agnew CB
Andrew Van Ginkel EDGE
2021 JAFL Champ
alatriste
Vikings GM - SIM
x 596

Post by alatriste »

2020 Vikings Rookie Class Chase Young ED 1/2 (irl: 1/2 WAS)
A jafl draft első szenzációja, hogy nem Epenesat vittem végül.
A pass rusher sorom kezdői Young nélkül is meglettek volna, de mondjuk úgy, hogy erősen minőségi javulást sikerült a fiatal úrral elérni. IRL is oda került, ahova számoltak vele már lassan két hónapja. Kerrigan jövőre szabadügynök, addig hárman fogják rotálni egymást Sweatel. 1 évvel ezelőtt nem biztos, hogy ennyire örültem volna, de Rivera alatt van ok bizakodni.
IRL pozíciónak örülök! ;)

Denzel Mims WR 1/19 (irl: 2/27 NYJ)
Bő egy körrel hamarabb hoztam mint irl. A kedvencem volt idén, így még fel is cseréltem érte. A mikor kevésbé érdekelt már a draft elején is, a hova sokkal inkább. A Jetssel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Egyrészt Darnold és Adams után még egy kedvencem került oda, ami végső soron jó. Mivel a liga egyik legvéznább elkapó sora van ott, akár már első napos no1 WR is lehet belőle, ami szintén jó. Viszont Gase miatt nem tudok 100%-osan örülni a dolognak.
IRL pozíció miatt vegyesek az érzések. :think:

Antoine Winfield Jr. S 2/16 (irl: 2/13 TB)
A technika megint kibabrált velem. Természetesen én Ashtyn Davis-et gépeltem be, de a bájtok valahogy mégis Winfield Jr.-ként érkeztek meg a Skype-ra. Érthetetlen...
Sokat nem fogom látni játszani, mert kifejezetten sok Tampa meccset se eddig se ezután nem terveztem nézni. Mindenesetre a safety sor egy kalap szart se ér a Bucs-nál, így kb azonnal kezdő lesz, ameddig meg nem sérül kb a 3.-4. héten. Amúgy addig fasza playa lesz!
IRL pozíció miatt alapvetően azért örülök, fog játszani. :roll:

Tyler Johnson WR 2/20 (irl: 5/15 TB)
Az egy dolog, hogy a draftom legnagyobb reach-e lett, de nem pont ezt a faszt is sikerült a Tampának pickelni? Evans, Godwin mögött, meg a lassan egy egész kezdőre való TE sor mögött még lehetne is akár harmadik számú WR, de ez a tényleges targetekben azt fogja lelenteni, hogy 2 havonta dob majd felé Brady.
Idén gyakorlatilag minden második WR-t nagyon bírtam, Johnson ebben a sorban is elől volt, de nem tudom mennyi bizonyítási lehetőseget kap majd itt amíg ilyen versenytársai vannak. Max a no3 WR posztot harcolhatja ki, de itt lehet, hogy még az se jelent túl sok labdát.
IRL pozíciónak nem örülök! :evil:

Matt Peart T 3/24 (irl: 3/35 NYG)
Kiváló pass blocker T aki még ráadásul egy hegyomáls is a 6' 7"-es magasságával. Ehhez képest nem zongoracipelő a mozgása. A Giantsnál idén valszeg csere lesz, de ha jövőre cutolják Soldert (14m cap-et nyerve a move-al) és az 1/4-es Thomas átveszi a helyét a fal bal szélén jó esélye van a kezdő RT posztra. 2021ben kiderül majd ki, hogy be tudja-e ez bizonyítani ezt az edzéseken. Nálam no4 számú OT lesz szóval tudok várni, ha lesz mire.
IRL pozíciónak örülök! ;)

Ben Bredeson G 4/21 (irl: 4/37 BAL)
Az elkapók után a falembereket sikerült legalább azokbana körökben pickelnem, ahol irl is.
Yanda visszavonulása miatt kiadó egy poszt a Ravens falában és Skura szintje se az a megugorhatatlan kategória. Azonban nagy a tülekedés is. A belső hármas posztért simán versenyezhetnek majd 6-an. Mivel ebből a 6 főből kettő is az én emberem (Bozeman) talán lesz onnan egy kezdő OG-m. Bozeman nem volt rossz tavaly, de azért nincs bebetonozva az ő helye sem. A képzés elég fasza Baltimore-ban szóval nem rossz ez, de könnyen kezdő tuti nem lesz egyből...
IRL pozícónak örülök is meg nem is. :?:

Bradlee Anae ED 4/24 (irl: 5/34 DAL)
1 körrel jött korábban mint irl, ami viszont komolyabb gond lehet, hogy a dallasi pass rusher sor nem vékony. Ha véletlen Aldon Smith is tényleg visszatér akkor simán lehet, hogy csak spec teamben lát majd pályát.
IRL pozícó szar. :obscene-tolietpush:

Quintez Cephus WR 5/21 (irl: 5/21 DET)
Már a második TELIBE! Stafford miatt fasza is lehetne az irl hely, de 62. lesz a DC-n. Simán benne van egy PS tagság is, pedig nem lenne ő szar WR. Ahhoz képest, hogy milyen bitangpusztulatosan fostos 40 yardot hozott mégis draftolták az 5. körben. Press cover ellen a class egyik legjobbja volt és még az Ohio State elit corner sora is azt mondta (Okudah), hogy ellene volt a legszarabb védekezni. Hát, irl nem is kell többet szenvednie vele Jeff-nek, de a jafl-ban évente kétszer majd ütközhetnek. ;)
IRL pozíció itt se a legjobb. :confusion-scratchheadyellow:

Stephen Sullivan TE 6/33 (irl: 7/37 SEA)
A sok Moss fan legalább láthatja, hogy a név nem minden! :D A Hawks megtiszteli legalább a posztot és kihúzza 6. számú TE-nek Sullivant. Bár inkább egy nagyra nőtt WR lehet ő a profiknál (korábban is az volt). A történeli szezon alatt 14 targetet kapott, pedig elég jó felépítésű srác aki a futó és ugró számokban is kiválóan szerepelt a combine-on. Persze mivel a hawks úgy is futni fog 1-2 down-ra, 3.-ra meg Wilson örül, ha a kedvenceinek tud majd passzolni tök faszság volt pickelniük. -> Sima CFL lesz 3 év múlva már.
IRL pozíció kuka. :obscene-hanged:

DeeJay Dallas RB 6/34 (irl: 4/38 SEA)
STEEEAL! Nagyon örülök, hogy a Hawks a skill posztok 5.-6. embereit az én embereimből tölti fel. Mehet majd Sullivannal kézen fogva Kanadába.
IRL pozíció ugyan cask kuka. :puke-front:

Cole McDonald QB 7/6 (irl: 7/10 TEN)
2020 Minshew díjas QB-ja pedig: McDonald!
Kezdeném azzal, hogy milyen menő már ha valaki szőke raszta hajjal QB-t játszik? (Faszért vágattad le? :doh:) Ráadásul Hawaii-n. Miután kiderül majd Tannehillről, hogy az a fél év fellángolás csak hiba volt a mátrixba akár már idén kaphat meccseket. Tökei mint két bikának, triple coverbe is bebassza 3szor is, ha az első kettő int lett akkor is. :lol:
Ha nem lesz belőle semmi Tennessee-ben akkor nem értenek a focihoz!
IRL pozíció kurva jó! :bow-yellow: :dance:

A drafton a fő cél a WR sor megújítása volt, végülis mindhárom draftoltam elkelt irl. Mims fasza lesz hisz hamar komoly szerepet kaphat, a másik két srác viszont erős közegbe került. Simán lehet, hogy ők besülnek a DC-n, bár persze nem valószínű, hiszen királyok!
Young no brainer pick volt és ha hozza amit elvárnak tőle simán top favorit lehet a DRoY szavazáson is. Ha esetleg nem hoz elsőre all-pro évet se gáz a dolog, de egy olyan 8sack, ~40 total pressure azért érkezhetne.
Az OL-be jött srácok talán csak 2021-ben kapnak szerepet vagy még később, de itt pont van időm. Simán benne van, hogy 7 irl kezdő támadófalemberem van nélkülük is.
Az meg, hogy Minshew után idén is pickeltem egy 7. körös franchise QB-t emeli ezt a classt all time listákra is majd!

Össz értékelés: B+
2021 JAFL Champ
Post Reply