2020-as draft
1/5 Jerry Jeudy Alabama WR (IRL 1/15 denver)
Hónapok óta nyílt titok volt, hogy kit szeretnék húzni, és 99%-ig biztos voltam benne hogy JJ lesz a pickem. Mivel 2 QB needes csapat is volt előttem, szinte biztos voltam benne hogy Jeudy, rosszabb esetben pedig Okudah biztos elérhető lesz. Hátrébb semmiképpen sem akartam menni, ha szükséged van egy játékosra akkor nem kockáztatsz. Nagyon örülök hogy IRL is Lock fog neki dobálni, ennél jobb forgatókönyv már csak akkor lett volna ha phillybe kerül, vagy mondjuk Green baybe, de valljuk be, már ehhez is nagy szerencse kellett hogy idáig csússzon. A holtszezonban a legfőbb célom volt, hogy a többiek által sokat kritizált WR soromat megerősítsem, Jeudy ezen egység utolsó puzzle darabkája, ha beválik, és sérülések sem jönnek közbe, akkor a WR sorban az amari-jeudy-fuller-shepard kvartett 4 évig fix lesz.
FUTURE HOF, ALL-PRO, SB MVP stb. a csávó, ráadásul kiköpött Amari Cooper, ugyanaz az iskola, ugyanaz a stílus, ugyanazok az erősségek. Már csak pár kiló izmot kéne magára szednie. Az ellenfeleim helyében nem nagyon embereznék, mert legalább az egyik CB úgyis be fogja szopni.
2/4 Jeff Gladney TCU CB (IRL 1/31 vikings)
Ezzel a pickkel sem árultam zsákbamacskát, beleírtam a mockomba is hogy ha bent lesz őt húzom. Arra kevés esélyt láttam, hogy a top5 OT bármelyike bent marad, nyilván az lett volna a legjobb forgatókönyv, de a külön picket nem szerettem volna egy felmenetelre áldozni, főleg annak tudatában nem, hogy 1/15-ig kiment 4 tackle. Ráadásul a statisztika nem hazudik, márpedig %-osan OT posztra húzták a legtöbb bustot NFL-ben, nem is nagyon mertem volna elvinni senkit. A WR mellett a CB sem az a poszt ahova létfontosságú volt magas picket áldozni, de a draft nem kívánságműsor, azt húzod aki a legjobb elérhető játékos, Gladney pedig messze az volt, 24. volt a boardomon. További szerencse hogy a Vikeshoz került, ahol épp üresedés volt CB2-ben, mondhatni ideális helyre került, meg fogja kapni a lehetőséget, a többi már csak rajta múlik.
3/31 Jordyn Brooks Texas Tech ILB (IRL 1/27 seahawks)
A draft előtti percekben tudatosult bennem hogy a 2/4 után, már csak a 3. kör legvégén fogok húzni, az hogy rámentem a pickmennyiségre a minőség rovására történt. Itt már nyilvánvaló volt hogy értelmes OT-t nem remélhetek, megpróbáltam olyan playákat húzni, akikből még lehet kezdő NFL playa. Ahogy kiment Hennessy és Biadasz, mint lehetséges Center opciók, Trautmanra koncentráltam akit az idei legjobb TE-nek tartottam, ráadásul a TE posztom simán bottom 5. Nyilván kettő pickkel előttem ment ki, így vészmegoldásként hoztam egy ILB-t. Ahol hiába van papíron 3 kezdőm, ha rajtuk kívül senki sincs. Ha az isteni future HOF Jack újfent nekiáll bunyózni legalább lesz választásom, hogy Takitakit vagy Brooksot raknom be a helyére. Ráadásul a Luisiana Techről jött, okos gyerek... Gondoltam én, aztán írt egy 10 pontos wonderlicet. IRL a seattlebe került, ahol eléggé tolják a base-t, pályát biztos fog látni.
4/7 Raekwon Davis Alabama DL (IRL 2/25 dolphins)
Komolyan nem hiszem el hogy minden évben húzok egy vészmegoldás DI-t, de már megint nem csúszott le más, és nem akartam reachelni. Nyilván még WR azért lett volna, de azt már végképp luxus lett volna a 18 db draft pickem tudatában. Ráadásul ki tudja mi lesz az isteni Solomonnal, lehet hogy jövőre még szükségem is lesz rá. IRL Miamibe került, egy nem túl acélos egységbe, ami akár még javíthatja is az esélyeit hogy lesz belőle valaki.
4/22 Anfernee Jennings Alabama EDGE (IRL 3/23 patriots)
Még egy alabamai, még egy vészmegoldás, egy olyan posztra amit épp az FA-n erősítettem meg súlyos dollármilliókból. Viszont Anae és Jennings volt a boardomon, végül utóbbi mellett döntöttem(nyilván a másik kiszemeltemet két pickkel később vitte alatriste. Habár Jennings a patshez került, annál még van egy ocsmányabb kimenetel. Nyilvánvalóan ez a Dallas, és Anae végül pont oda került, szóval így utólag szerintem jól döntöttem

.
4/26 Logan Stenberg Kentucky OG (4/15 lions)
Az Isteni Todd 4/25-re kelt el, itt már megérkezettnek láttam a pillanaTod, hogy kihúzzam az utódját. Már annyian beharangozták hogy ótvar szar a falam, hogy látszatintézkedésként gondoltam rááldozok pár középszar picket a falam foldozására. Folytatván az alabamai vonalat (A Kentuckyra járt, de tősgyökeres alabamai a csávó) az isteni Ste(i)nberg ügynökre esett, aki ráadásul a 145 kilója ellenére úgy mászik a falra mint egy pók. Nyilván a lions az előző körben is Guardot választott, úgyhogy nem hinném hogy sok pályát látott.
4/29 Calvin Throckmorton Oregon OT (IRL UDFA saints)
A gyorsan következő két pickemben már maradtam az OL runban, és a jobbnak tartott Oregonos Cefre hasonmás human physiology-s gyerekre tettem a voksom. Nyilván vakon voltam, és meg is lett az idei első (és nem utolsó) UDFA igazolásom. UDFA-ként a Saintshez került, de már ahhoz hogy keretbe kerüljön is kisebb csoda kellene.
4/35 Shane Lemieux Oregon OG (5/4 giants)
Továbbra is az oregoni wagonon ültem, kihúztam a másik számomra értékes linemant. A giants már rajta van az ügyön, hogy centert képezzen belőle, úgyhogy akár jól is kijöhetek belőle, mint anno a mcgovern draftból, de egyelőre tőle sem várok többet mint az összes többi középszar hátul húzott linemanemtől.
5/6 Leki Fotu Utah DL (4/8 cardinals)
Miután kihúztam a kötelező OL elemeket, gondoltam kihúzom az évi kötelező egydimenziós futásölő zsirdisznómat. Pechemre mindig az ilyen játékosok csúsznak le hozzám, de mint már mondtam, ilyen a draft, nem kívánságműsor. Teszem hozzá, azzal hogy a lejáró szerződésű Brandon williams-et elpasszoltam Bekinek, kellett valaki aki kisegít, hogy újfent kijöjjön az 1000 fontos trió a front7 közepén. Ráadásul szemtelenül fiatal ez a hármas, Fotu is csak 98-as, bőven lesz ideje tovább hízni.
5-7 Darryl Williams Mississippi State C (IRL UDFA Chiefs)
A következő pickemet ismét needre lőttem el, nyilván jött is a következő UDFA. Így jár az ember, ha nem BPA-zik, de csak WR, DT és EDGE volt elérhető. Williams és Keith Ismael között gondolkodtam, most sikerült rosszul döntenem. Gondoltam hogy sok csapt örülne egy human development and family sciences hallgatónak, hát tévedtem, még csapatba sem került.
5/13 Alton Robinson Syracuse EDGE (IRL 5-2 seattle)
A Williams pick után kaptam észbe, hogy még RB-t és TE-t sem húztam. Te-nek Asiasit szerettem volna, de Robinson már nettó egy körös csúszásban volt a boardomon és egyszerűen nem hagyhattam bent. Fostos egységbe érkezett, így akár még szerephez is juthat, pont egy másik játékosom mayowa kárára. Így utólag szerintem több nyomot fog hagyni mint a korábban draftolt Jennings.
5/17 Eno Benjamin Arizona State RB (IRL 7/8 arizona)
Mindenképpen szerettem volna egy RB-t Chubb mögé, mert Pumpiból semmi se lett (tudom megmondtátok előre), és Adams lába is kifele lóg az NFL-ből, ő volt az utolsó akiben még láttam potenciált, sajnos Stez kihúzta mindkét általam érdemesebbnek tartott RB-t úgyhogy mindenképp egy 99-es RB-t akartam hozni, akinek még marad ideje fejlődni. Máskülönben a tavalyival ellentétben úgyis passz orientált offenset fogok tolni, szóval remélem még kisebb tényező lesz. Javíthatja az esélyeit, hogy IRL olyan helyre került, ahol azért nem túl rózsás az RB helyzet.
6/5 Dalton Keene Virginia Tech TE (IRL 3/37 patriots)
5/24-re volt egy pickem, ott terveztem Asiasit, de egy visszautasíthatatlan ajánlatot kaptam a Főhomártól, amivel szereztem egy jövő évi 6.-at és inkább hátramentem a 6. körbe. Nyilván Nándi kihúzta előlem 5/harminc valahányon, így maradt a titkos 7. körös sleeperem, az olykor szebb napokat látott szeretett iskolám (idén még az a retek Virginia is megbaszott minket

) egyetlen(!!!!!) idei draftolt játékosa. Ezek után már nem mertem tovább bent tartani,. Hagyján hogy 99-es építész, a legnagyobb aggodalmam az volt hogy vagy alatriste vagy Stez elhappolja előlem, nem elég hogy fehér, még bajszos is.
IRL a patriotsba került ami nem túl jó, de ha Stidhammel ők lesznek az új Brady-Gronkowski, akkor egye fene.
6/6 Cam Brown Penn State ILB (6/4 giants)
A boardomon ő is 1 körös csúszásban volt, most hogy kb. minden posztra hoztam playát, ennek tudatában már csak BPA-zok. Kineziológiát tanult, a 6. körben ez már nagy kincs, tisztában volt vele a Giants is. rotációs és ST playának nekem több mint elégséges.
6/7 James Proche SMU WR (6/22 ravens)
Nem ő volt a legfiatalabb hátsó körös prospect, de sokoldalú WR-nek tartom, 4 szezonban húzóember volt az SMU-ban, az sincs kizárva, hogy berobban ebben a nem túl mély ravens WR sorban. Ha nem akkor sem gond, ekkora kockázatot megért. Mondjuk hogy Mel Kipernél mi alapján volt bent a top10 elérhető játékosban már úgy a 3. kör környékén az jó kérdés
7/5 Lavert Hill Michigan CB (IRL UDFA chiefs)
7/4-et elcseréltem egy jövő évi 6.ért, így megint dilemmáztam, közte és a korábban már szóba kerülő Ismael között. NYilván megint az Udfát választottam, ismaelt meg kivitte a JAX, IRL meg az 5. körben vitték is
7/22 Carter Coughlin Minnesota EDGE (7/4 giants)
Volt a boardom mélyén még egy sleeperem, egy fehér EDGE, reménykedtem hogy a neve miatt viszi a giants és később a színe miatt Stez is két első körért. Nos a tervem első része már bejött, most a Bears GMre várok.