Kezdők Kérdései

mustaine
x 43

Re: Kezdők Kérdései

Post by mustaine »

Sceurpien wrote:Mivel végig FB-nek szántam, bőven meg lesz...
ezeket itt érdemes adminisztrálni, de mivel úgyis te csinálod a rostert, majd ne felejtsd el :D
"neked nincs is boardod ano.." - Sixo
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

miért kell egyébként preseasonre 53 főrre csökkenteni a keretet, mikor MADDENben 53-55 fő között kell lenni?
55 lenne az ésszerű nem? :D.
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
Sceurpien

Post by Sceurpien »

Preseasonre 55... de a szezonra 53, nem?
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Sceurpien wrote:Preseasonre 55... de a szezonra 53, nem?
Július 20-ra van 53-ra írva a közleményekben. Most vettem észre, hogy nagyon szűkös azért így :D.
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
Sceurpien

Post by Sceurpien »

De mi a baj az 53-mal? Annyi a hivatalos keretszám, nem?
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Sceurpien wrote:De mi a baj az 53-mal? Annyi a hivatalos keretszám, nem?
igen NFL-ben annyi. Maddenben 55 (bár IRL alapúak akarunk lenni, szóval így már érthető :D.
Sceurpien

Post by Sceurpien »

Igen épp ez az, h IRL :) Szóval akkor problem solved :)
Chargers LT
x 26

Post by Chargers LT »

Ha most vágok ki valakit, akkor a DM mind jövőre megy már? az idei meg a jövő évi is?
Wyatt

Post by Wyatt »

Az idei marad, viszont az összes többi évi (feltéve, hogy van több is persze) csak jövőre kerül be.
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Egy kérdés a hosszú távú tervezéssel kapcsolatban:
Saját játékos fejlődése lesz valahogy? IRL alapú a liga ugye, de aki IRL nem játszik mi meg nyomatjuk kezdőknek, azok fejlődhetnek szezonról-szezonra?
Például, ha én erőltetem 3 szezonon keresztül Mettenbergert, IRL meg nem lép pályára sosem akkor 3 szezon múlva is 75OVR-os lesz a mi rosterünkben, vagy ha nálam fejlődik valamennyit akkor az követve lesz?
Nandito
x 152

Post by Nandito »

MarioAna wrote:Egy kérdés a hosszú távú tervezéssel kapcsolatban:
Saját játékos fejlődése lesz valahogy? IRL alapú a liga ugye, de aki IRL nem játszik mi meg nyomatjuk kezdőknek, azok fejlődhetnek szezonról-szezonra?
Például, ha én erőltetem 3 szezonon keresztül Mettenbergert, IRL meg nem lép pályára sosem akkor 3 szezon múlva is 75OVR-os lesz a mi rosterünkben, vagy ha nálam fejlődik valamennyit akkor az követve lesz?
Csak IRL-t nézünk. ha három évig nem játszik, akkor visszafelé fejlődni fog a ratingja. :D
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Nanditonál a pont, csak IRL alapon dolgozunk a ratingekkel.
Itt hiába játszik valaki folyamatosan, ha IRL koptatja a padot, akkor a ratingje évről-évre csökkenni fog.
Kivéve a Boydnak, mert ő elit.
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
Wyatt

Post by Wyatt »

Pont ezért mondtam anno, amikor féltél, hogy a topcsapatoknál mindenkinek 99 lesz az AWR, és egysíkú lesz, hogy itt minden szezon újonnan indul, nem az előző folytatásaként, ahol szükséges, új értékekkel. Szal ha Mettenberger első évében 5000 yardot és 45 TD-t passzol, jó eséllyel leszarjuk, hogy itt 50 intet dob, és nem 70-es lesz a rate-je :)
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Wyatt wrote:Pont ezért mondtam anno, amikor féltél, hogy a topcsapatoknál mindenkinek 99 lesz az AWR, és egysíkú lesz, hogy itt minden szezon újonnan indul, nem az előző folytatásaként, ahol szükséges, új értékekkel. Szal ha Mettenberger első évében 5000 yardot és 45 TD-t passzol, jó eséllyel leszarjuk, hogy itt 50 intet dob, és nem 70-es lesz a rate-je :)
nagyszerű, tehát csak IRL sztárokra szabad építkezni, itt nem lehet kinevelni játékosokat. Jól gondoltam (sajnos) :(
Wyatt

Post by Wyatt »

Hát nem az a lényeg, hogy itt „nevelj ki” játékosokat (btw, azt hogy), hanem olyanokat szerezz, draftolj, akik IRL meghatározók lesznek. Annak sincs értelme, ha 30+os, egyszezonos emberekre építesz, mert ott állsz majd üres rosterrel :D
Sokat tud segíteni, ha az emberedet jó csapat viszi el IRL, de ha elég jó játékos, akkor azért IRL a szar körülmények ellenére is lehet boldogulni (pl a Browns QB-helyzete tavaly minden volt, csak rózsás nem, aztán ha nincs a kétmeccses eltiltás, akkor kb rekordközelben lett volna Gordon)
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Ez IRL alapú manager játék, nem szeretnénk, hogy 5 év múlva IRL van egy játékoskeret, itt meg a fele teljesen más, ismeretlen nevű szutyok. :)
You fuck with the master you fuck with disaster...
Image
Regular Season Champion 2020-2021
NFC South Champion 2017-2018, 2020-2021
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

nem baj, Mettenberger a szívemben marad örökre, ha IRL nem is lesz belőle semmi (de hátha! )
https://www.youtube.com/watch?v=b6dlDnqudO0
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Ez a szezon ha lemegy, akkor utána a következőnek kb hogy lesz a menetrendje? IRL szezon közben lesz itt valami, vagy csak IRL offseasonben fogjuk itt is nyomni? :)
Wyatt

Post by Wyatt »

Csak offseasonben. IRL szezon alatt max cseréket tudsz egyeztetni, hivatalossá tenni viszont azt is csak az admin megnyitása után. Feltéve persze, hogy itt nem találják ki, hogy tiltva van, és kezdenek érte büntetéseket osztogatni (...). Mondjuk az belátható, hogy milyen veszélyei vannak ennek, ha pl 2-3 jó meccs után megállapodsz valakivel egy játékosról, aki aztán IR-re kerül utána, akkor jó szopás lehet, vagy persze elég az is, ha onnantól totál homály az ember.
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

jó csak abból kiindulva, hogy voltak aktivitás problémák a GM-ekkel, 5-6 hónap szünet után mennyire lehet majd számítani arra, hogy a mostani GM bázis együtt marad? Szerencsére nagyobb részünk azért bowl.hun is aktív így meg lehet majd találni őket.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Ezzel nem szokott gond lenni. Mármint hogy újra visszajönnek-e. Illetve hát szerintem nem lesz halott fél évig a fórum, lesznek ide is irogatások szerintem, hiszen mindenki nézi az IRL szezont is.

Én sosem hittem a trade-tiltásban. Nálunk olyan időszakok, amikor nem szabad adminba trade-et beírni kb. kettő van: Draft napján és a rosterzárástól a szimuláció végéig. Mindkettőnek adminisztrációs oka van. Ilyenformán a szimuláció után a trade adminba nyugodtan beírható a trade, akkor is ha mittudomén szeptember 34-én az IRL szezon 5. hete közben cserél, beírhatja.

Mindegyik ligában megvoltak ilyenkor a trade-ek, - itt teszem hozzá, hogy nem jó ilyenkor trade-eket kötni, mert elvesszük magunktól a tudást, vagyis hogy XY mit is csinál az adott szezonban - és lényegében mindig annak a dolga van csak megnehezítve aki adminisztrál, mert ha zárt az admin, akkor offseason kezdetén 150 trade-et adminisztrálhat, így meg addig nyugodt tempóban heti 1-2 trade-el maximum sokkal faszább admiisztrálni. Puszta hatalomfitogatás, merevség, idiótaság (ki-mi) miatt eddigi 8 évem alatt senki nem látta be, hogy mennyire felesleges ez a történet, mikor a trade-ek ígyis-úgyis megköttetnek.

Tehát tradelni lehet bármikor, lehetni sok mindent lehet, értékelgetni, awardokat osztogatni, kiverni a kukit, mekkora ászokat hoztunk, de kötelező teendő nem lesz.
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Jövőre pár global slider módosítást szerintem illene bevezetni ezek miatt:

- nagyon sok az interception....3000 yard fölötti irányítóknál senki sem volt 15 interception alatt (100%), IRL ez 50% volt tavaly (14-en 3500 felett, ebből 7db 15INT alatt). A TD és a yard szerinti megoszlás az viszont elég korrektül sikerült. Ugyanakkor a védelmek nagyon sok interceptiont szereztek, így adja magát-->DEF INTerceptionst lehúzni

- IRL átlagban ~40 sacket engednek az OL-ek egy kezdő irányítónak. Nálunk ez 60 körülre jön ki, 1-1 jobb támadófalember magában 20! sacket engedett, védő oldalon is nagyon sok játékos (szinte minden kezdő DE) 10 sack felé jutott -->PASS BLOCK-ot felfelé

- 8 futó 1500 yard fölött, igaz ebből 5.6781 a legjobb átlag (AP). Ezzel igazából nem lehet mit kezdeni (meg a scrambler QB-kkal sem), mivel IRL működik a futórotáció, madden simben meg nem. Spiller 2800 futott yardja viszont nonszensz. IRL a legtöbb próbálkozása McCoynak volt 310-el, ez nálunk Gio Bernard volt 11. helyen. Doug Martin 585!!! attemptje hihetetlen --> RB ability lefelé

- WR catchingen is kell lefelé húzni mert bődületes számok jöttek ki, nagyon sok yard, nagyon sok TD. Mivel a QB számok így is sok INT-et hoztak így a --->WR catching kellene lentebb

- Field Goaloknál is nagyon csúnyán alá van lőve a statisztika, senki sem lőtt 90% pontosság felé, IRL itt 13! játékos volt. --->FG Accuracy fel

Ezek amik nagyon kitűnnek és viszonylag könnyen orvosolhatóak. Úgy gondolom, hogy az első szezonban az ilyen észrevételek segíthetik a továbbiakban azt, hogy valósághűbbé tegyük a ligát amennyire lehet.

Ezen kívül még az 6 perces időbeállítás is gyanús nekem. Valószínűleg valami 12perc+Accelerated clockos sim jobb számokhoz segíteni. Erről majd csinálok egy statisztikát, hogy meccsenként hány playt játszottak a csapatok, mert szerintem brutális módon sokat voltak a pályán.
Wyatt

Post by Wyatt »

Egyetértek a legtöbb felvetéssel. Az RB-k nonszenszek
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Bears W is irreálisan kevés volt ---> Bears win felfelé
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
Chargers LT
x 26

Post by Chargers LT »

Sok dolog igaz, de azért csínyán az állításokkal, mert pl. saját csapatomból látva a statokat, nagyrészt korrektek a számok....

Pl.: Mathews 1700 yardot futott, ami nyilván sok, de! mivel ugye elhangzott, nincs futórotáció, így teljesen reális...olyannyira, hogy tavaly 1200 yardot ment IRL + Woodhead 500 y kb, az pont 1700 y ...sőt, akár többet is futhatott volna Mathews, mert rosszabb átlaggal futott itt, mint IRL

Aztán nálam egy védő sem lett 10 sack felett...pedig a 4. legkevesebb pontot kaptam, állati korrekt lett a védelmem, de 3 védőm emelkedett ki 10, 9, és 8 sackkel ...ami összeadva sok talán, de emberre nem az.

Weddle, aki a liga legjobb safety-je lett a játékban, ahogy nézegettem, 5 INT szerzett, ami ugyancsak reális, legjobb IRL idényébe 7 volt...a Cornereim meg ilyen 4 vagy 2 labdát szedtek le... Inkább az van, hogy pár DE és LB szerzett sok INT, de ők is összességében, mert pl Levy tavaly asszem 4 vagy 5 labdát szedett le IRL a Detroitban

WR poszton nekem nincs 1000 yardos elkapóm (bár én cserélgettem őket, de csak 1 alkalommal a WR 1.-et) Moore 970 y /10TD, Allen 750 y (csak) / 9TD... teljesen reális számok

A támadófalban már nálam is sok a sack, tehát az tényleg nagyon sok született...úgy az egyik legjobb az OL-em, hogy 51 sacket engedtek... IRL ez elég szar mutató lenne. Szóval ez nálam is gáz.

FG szintén, Nick Novak 70%-al rúgott, és volt 2 kihagyott extra pontja :D Amolyan jó rúgónak számít pedig, nem elit, de azért jó.

Tehát utóbbi 2 dolog nálam is hibádzik, de az első pár lényeges dolog azért nem annyira... elég összetett a dolog, mert míg nálam láthatóan eloszlanak a számok és megfelelnek a valóságnak emberre lebontva... addig lehet más csapatoknál van pár olyan, akit "szeret a madden" és így összességében elszállnak a statisztikák...
Én is a finomítás pártján vagyok, de csak óvatosan. Persze én csak a saját csapatomból indulok ki.
gordon
x 89

Post by gordon »

Mikor lesz friss roster?
A kezdők rutinjával rendelkezem !
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

- Roster: Elnézést, Nándi átküldte múlt héten, de elfelejtettem. Ma este felrakom.
- Beállítások: Lehetett volna jobb, sajnos ugye nem volt sok időm tesztelni.
- Sliderek: Ezt le fogom tesztelni, nem hiszem, hogy simben ez módosít bármit is.
- 6 perces negyedek: Simben szvsz tök mindegy, úgy emlékszem 4 v 6 percnél sem volt semmi különbség, nem lesz az, hoyg beállítom 15 percre és 5ször annyi pontot szereznek, DE nyilvánvalóan ezt is letesztelem.
- Futó yardok: Miután nincs RB rotation (egyébként gyanítom, hogy Playbook függő, ezt is letesztelem, talán playbookkal megoldható, hogy mégis legyen, mert vannak olyan PB-k, ahol sok több RB-s felállás van, és ezekben vannak váltó play-ek, tehát ahol másik RB megy. Sajnos próbáltam formation sub-ot, az RB-k stamináját leküldeni 0-ra, de mindenhogyan 50 attemptje volt a no1-nak. Viszont ha nem tudunk megoldani rotációt, akkor ilyen futó statok lesznek, mert ha lehúzom és a legjobb futó pl. 1800 yardos lesz, akkor viszont a csapat futóstatjai lesznek szarok.
- OL blokkolást és Kicker javulást ha sliderrel nem lehet megoldani, akkor ők felhúzott értékekkel lesznek, hátha az elég lesz neki.
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

fetomy wrote: - Sliderek: Ezt le fogom tesztelni, nem hiszem, hogy simben ez módosít bármit is.
Simben biztosan módosít, footballidiotson direkt vannak CPU vs CPU (azaz SIM) sliderekről nagyon hosszú fórumok, tapasztalatokkal.
fetomy wrote: - 6 perces negyedek: Simben szvsz tök mindegy, úgy emlékszem 4 v 6 percnél sem volt semmi különbség, nem lesz az, hoyg beállítom 15 percre és 5ször annyi pontot szereznek, DE nyilvánvalóan ezt is letesztelem.
Nem, ha ACCELERATED CLOCK be van pipálva. Egy 12 perc ACC CLOCKkal kevesebb playt hoz, mint egy 6 perc anélkül. Az accelerated clock annyit tesz, hogy minden playt a 2 minute warning előtt az utolsó 10mp-ben indít. Sokkal élethűbb, mint az hogy a 4*6 perc alatt játszanak 90 playeket meccsenként, de erről hétvégén csinálok egy statisztikát. Egyelőre ez csak megérzés, számokkal alátámasztani a jobb :D.

fetomy wrote: - Futó yardok: Miután nincs RB rotation (egyébként gyanítom, hogy Playbook függő, ezt is letesztelem, talán playbookkal megoldható, hogy mégis legyen, mert vannak olyan PB-k, ahol sok több RB-s felállás van, és ezekben vannak váltó play-ek, tehát ahol másik RB megy. Sajnos próbáltam formation sub-ot, az RB-k stamináját leküldeni 0-ra, de mindenhogyan 50 attemptje volt a no1-nak. Viszont ha nem tudunk megoldani rotációt, akkor ilyen futó statok lesznek, mert ha lehúzom és a legjobb futó pl. 1800 yardos lesz, akkor viszont a csapat futóstatjai lesznek szarok.
Esetleg még a staminát nem játékosonként, hanem globálisan állítani (Maddenben van egy Auto sub IN-OUT beállítási lehetőség. Ennek is utánajárok majd offseasonben, hogy működik-e vele a rotáció, viszont ugye ez az egész csapatra igaz amit meg szezon elején beszéltünk. Míg én szívesen játszanék 4 DE-el rotációban addig sok csapatnak van 2 kezdő aztán mögötte senki akit pályán akar látni.

fetomy wrote: - OL blokkolást és Kicker javulást ha sliderrel nem lehet megoldani, akkor ők felhúzott értékekkel lesznek, hátha az elég lesz neki.
Van külön FG accuracy slider és OL PASS blocking slider, működnie kell.

Az ALL-PRO vs ALL-MADDEN is sokat számít egyébként.

http://www.footballidiot.com/forum/view ... cc521cc2fb
innen lehet egyébként szemezgetni, a nagyon hosszú szünetben én szívesen kitapasztalom, hogy mi adná a legjobb megoldást.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Cpu-cpu sim mint végignézett meccs, vagy ez a 2mp-es sim amit én csinálok? :) csak mert ha nézed a meccset, akkor működi ka formation sub is meg minden, de ha simán simelsz, akkor semmi.

De mindegy, majd ránézek lehet még ma ezekre a sliderekre és meglátjuk.
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

fetomy wrote:Cpu-cpu sim mint végignézett meccs, vagy ez a 2mp-es sim amit én csinálok? :) csak mert ha nézed a meccset, akkor működi ka formation sub is meg minden, de ha simán simelsz, akkor semmi.

De mindegy, majd ránézek lehet még ma ezekre a sliderekre és meglátjuk.
nem hiszem, hogy végignézett meccsről lett volna szó, ez eszembe sem jutott :D. Madden 08 superstar módból kiindulva amior a gép játszott a másik oldallal (támadó vagy védő), akkor kínszenvedésesen szar volt minden beállítás mellett.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

kipróbáltam a dolgokat:
- Auto sub-in/out: Maxra húztam, pont semmivel játszik többet bármely poszt cseréje mint jelenleg.
- Sliderek: Gondoltam egy radikálisat, és felmaxoltam az offense mindenét (QB acc, WR catch, blocking, rb ability, runblock) és lehúztam 0-ra minden defensive-et (interception, break block, awareness,stb..). Pontosan ugyanolyan statok jöttek ki, ugyanúgy 40-50%-os QB-k is voltak, meg 3-as futóátlag. Majd cseréltem, off le minden, def fel minden, és pontosan ugyanolyan eredmények, statok jöttek ki.
- Clock: beállítottam 1 perces negyedeket accelerated clock-al majd 15 perces negyedeket simán, mindkettőnél pont ugyanolyan eredmények és statok jöttek ki.

Nyilván ez 5 percet vett igénybe, viszont eléggé radikális változtatások, szélsőséges beállítások ahhoz, hogy azonnal lehessen eredményt látni. De semmilyen mértékű elcsúszást nem láttam, a legminimálisabbat sem, szóval 0-ás védelmek és 99-es támadók mellett is 21-17 lett a meccs, és nullás támadók és 99-es védők mellett is lett 38-32-es meccs (def TD nélkül). Ahogy óránál is rövidnél is lett 30+ pontos, sokszáz yardos meccs, és a hosszúnál is 17-14, normális yardokkal. Az auto-sub meg szimplán nem megy, nincs cserélve pl. az RB, aminél azonnal látszana.
Image
Post Reply