Egyes hírek szerint a Chicago Bears vezetősége rendkívül elégedett az irányító Tajh Boyd teljesítményével, aki 11-5-tel rájátszásba vezette a csapatot!
További hírek a szezon felében várhatóak...
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
Sima, 31-13-mas győzelemmel tért vissza a pihenőhétről a Chicago!
Tajh Boyd 3 touchdown passzt osztott ki, míg LaMar Miller egy futott TD-vel járult hozzá a könnyed sikerhez.
Időközben elkezdődött az JAFL 2014-15-ös szezonjának Pro Bowl szavazása, melyen Boyd rögtön az élre tört, már az első héten 1,3 millió szavazatot kapott, mely új rekord.
Véget ért a JAFL alapszakasza, melyben a Chicago Bears 3-13-as mérleggel sereghajtóként, csupán az 1/1-es picket tudta megszerezni, azonban a Saints elleni győzelemmel Bortlesék automatikusan bejutottak a rájátszásba.
A csapatnál azonban optimisták a vezetők, hiszen Cutler gyengélkedésének hála egy 1/4-es cetlivel is gazdagodik Stez csapata, mellyel a 2015-ös drafton is komoly erősítésekkel számolhat a klub, ráadásul a tényekhez az is hozzátartozik, hogy az újonc Bortles visszatérése után kifejezetten meggyőző játékot láthattunk a Maciktól, így tehát nincs ok az aggodalomra, jó kezekben van a franchise jövője.
Meg nem erősített információk szerint az Indianapolis Colts sztárirányítója, Lüke Tóni a Chicago Bearsben folytatja pályafutását!
Matt Ryan nézhet, mint rozi a moziban, miután a Bears felajánlotta a játékjogát Tóniért cserébe, ám az Indianapolis nem kért belőle.
Ryan így átadólistára került, egyelőre kérdéses, hol folytatja a pályafutását. Stez, a Bears GM-je mostantól várja az ajánlatokat az irányítóért, aki sokat lendíthet következő csapatán.
Andrew Luck aláírta új, 125 éves szerződését a Bearsszel!
A kiváló irányító hometown discountot adott a Chicagónak, így minden esztendőben veterán minimumot keres majd.
QB: Luck, Hoyer, Boyd – Boyd elit, Hoyer továbbra is egy korrekt csereirányító, gyenge kezdő szintjén van. Luck kurva nagy király, noha a labdaeladás továbbra is sok, a buzi stáb meg képtelen normális csapatot pakolni köré. Ennek ellenére igazi playmaker, rossz szavam nem nagyon lehet rá. Mondjuk Boyd fog kezdeni. Luck miatt megoldott a poszt, de ha egy Hoyer-szintű backupod van, azért nem panaszkodhatsz, ez nálam 5.
RB: Ajayi, CJ2K, Forsett – Nagyon zavar a szánalmas Miami támadófal, Ajayi a brutális hetek ellenére szerintem jó, ha az 1100 yardot súrolja majd alulról. Kezdtem elengedni a picket, de második évére megmutatta, hogy ott van benne, hogy top3-5 futó legyen. Elég gyors, elsőre kb. sosem tudják levinni, folyton plusz yardokat hoz halott játékokból. Ha nem sérül, remek játékos lesz, nem kérdés. Forsettet elengedtem, az csalódás, hogy ő a Ravensből elzavartatta magát, míg CJ2K tavaly még jó volt, most rögtön év elején megsérült. Egy szem kezdőszintű futó, hiába nagyon jó, 2.5-3-ast adnék erre kb.
WR: Ha ötig lehet osztályozni, akkor 10. Evans idén top5 lett, elfelejtette a lyukas kezét, tényleg dominálja a védelmeket, ha Winston nem dobálná körbe, hanem a közelébe is eltalálna, nagyon brutális számai lennének. Így sem rosszak mondjuk. Watkins király, az egyetlen kérdés, egészséges tud-e maradni. Diggs óriási kincs, még Bradforddal is 1000 yardokat fog súrolni, pedig sérült is volt, fos is a Vikings-offense. Zseniális a gyerek egyébként, tényleg csak egyben kéne maradnia. Parker szintén, mióta draftolták, folyton sérült, így nehéz. Jó meccsei vannak, nem is egy, de a sérülései miatt folyton eltűnik, meg alig edz. Nicks egyenesen a legjobb, ő a csillag. Ez perfect egység.
TE: Konkrétan ez is perfect. Olsen alapból elit, nem kell bemutatni, de az, hogy az utolsó pillanatokban FA-ztam olcsóért Brate-et, aki Tampa Bayben kezdő lett, és hétről hétre jobb, ez így a hab a tortán. Össze fog kapdosni 700 yardot és 7-8 TD-t a szezon végére, cserének nem kívánhatnék jobbat a posztra, a liga felénél-harmadához kezdőként is bőven befér.
Ol: So-so. Schwartz jó FA volt, még drágán is, KC-ban jól megy neki, a posztján top5 játékos. Martin a liga tán legjobb RG-je, míg a mutatók alapján Strief remek évet nyom épp a fal szélén, de ő nem mérvadó, mert mindjárt meghal szegény. Kyle Long megsérült, de amikor játszik, ő is top5-7 RG, stabilan, évek óta. Ami ront a falon, az az LT hiánya. Schwartz tud ott játszani, de nem az az eredeti posztja. Sowellt ingyen kukáztam, noha egy fos, de legalább minden héten kezd, a semminél jobb, backupnak korrekt, mint ahogy Jah Reid is. Linsley első éveiben top5-7 center volt, idén sérült sajnos. Az, hogy Schwartz és Martin elit, Long meg top5-7-es játékos, felhúzza az értékeket, de a nagy LT-hiány gáz. 3.5
DT: A legrosszabb posztom volt, egyértelmű hiány. Stephen kezdő a Vikingsban végig, ami azért dob kicsit az egységen, és Reyes is egyre többet, egyre jobban játszik a Chiefsben, de még így is gyenge. 1.5 körülbelül, talán 2. Persze Beau Allen a liga legjobb játékosa, de hát na.
DL: Mint az elkapóknál, ha 5 a max, akkor 10. Quinn nem hozza a 10+ sackeket, de évről évre sok siettetése van azért, nem panaszkodhatok. Mack brutális, szavak nincsenek rá, és mivel Bosa is brutális (plusz most Dupree is kezd beindulni a visszatérése után), így Macket játszhathatom OLB-ként is, igazából ha így lesz, a DL alig gyengül, hisz a helyén Bosa, aki 9 meccs alatt top1 hurrykban, és szépen gyűjtögeti is a sackeket, folyton ott van az irányító seggében. Reméljük nem súlyos a sérülése. Ja, Frank Clark épp 7.5 sacknél jár a Hawks védelmében. 4. körben húztam, eléggé visszahozza eddig. A sokszorosát. Olyan mocskosul vastag a DE-sorom, hogy az már durva. Sima 5.
LB: Ha Mack ide bejön, ez is 5, mivel ő terrorizál, míg középen Ogletree nagyon jó szezont produkál, igazi vezére a Rams védelmének, így, hogy betolták középre, azért kinőtte magát egy ligaszinten is nagyon jó MLB-nek. A másik szélen D'Well Jackson, aki ugyan egyre lassabb, öreg, de azért a Coltsban még mindig az egyik biztos pont. Ha ezt a hármast nézem, akkor sima 5, ha a poszt vastagságát, akkor 4, noha Thomas egészségesen azért sokat játszik, Brothers is egyre többet lát pályát a Vikingsban, viszont Dawson ilyen szintű eltűnése zavar, tekintve, hogy második körben hoztam. Mondok egy 4-est.
S: Berry elit, Parker átlagosnál jobb, Pryor hullámzó, de azért ő sem szar, stabil kezdő, és évekig egy jó védelemben volt ez így, mégha msot fos is a Jets. Amire nem számítottam, hogy a late roundban húzott Byard a Titansben év közepére beverekszi magát a kezdőbe, sőt, jó meccsei is lesznek. Ez nagy pozitívum, extra vastag a poszt. 4-et adok, mert Parker nem elit, de az, hogy egy elit + 2 stabil kezdő + egy egyre jobb újonc legyen a sorban, ráadásul olcsón, az eléggé luxus.
CB: 5, ez nem kérdés. Sherman elit, Davis top10 corner, Hargreaves kezdő a Bucsban, hétről hétre jobb. Nem szaroztak, első héten Juliora rápakolták. Kétszer megégett, de gyűjti a tapasztalatot, egyre jobban és magabiztosabban mozog. Nem két jó meccse volt már, és nem két jobb elkapót szedett le a pályáról. Eddig nem csalódtam benne, hiába húztam ilyen magasan. Ami nekem fontos és dob az egészen, hogy mindhárom játékos a liga topjában van futás ellen, tudnak és akarnak is szerelni. Utánuk van egy lyuk, de ez a hármas még így is ligaelit egység. A depthbe pont elég lesz late roundból valaki, vagy veterán minimumért olyan, aki látott már labdát és tudja, hogy van élet a földön kívül.
ST: O'Donnell top10 punter lett, Vinatierit fityingért hoztam évekre FA-piacról, és a liga legmegbízhatóbb rúgója, két éve biztosan. Elit kicker, korrekt punter, 4.
Összességében több poszton is ligaelit a csapat, ha offense-t és defense-t nézek, könnyen lehet, hogy mindkét egység a liga legjobbja az alapanyagot, sztárokat, tehetséget, potenciált, vastagságot nézve. A nagy hiányérzetet két pont okozza, a vérbeli LT hiánya és az, hogy a DT-sorom közepes szinten sincs. Villámban átfutva azt mondom, a Pats az, amelyik az előbb soroltakat tekintve felveszi a versenyt a Bears-rosterrel.
Az én javamra szól viszont két dolog: Tajh Boyd és Hakeem Nicks, akikkel Wyatt évek óta nem tudja tartani a tempót.
1/3 – Joey Bosa, DE (Ohio State) – Ő volt az aduászom, de amit a profik között művelt, még engem is meglepett. Nem tudnék olyat mondani, akinek a draftolásával elégedettebb lennék. Egy szörnyeteg.
1/8 – Vernon Hargreaves, CB (Florida) – IRL draftnál imádkoztam, hogy a Giants vigye el, de ott igazából nem is került volna annyit a pályára. Tampa Bayben már a szezon elején kezdett, konkrétan rögtön rápakolták Julio Jonesra, nem szaroztak. Párszor megégett, de folyton első számú, sztárelkapókat fogott, meccsről meccsre jobb lett, jöttek is a nagy játékok. Ezt is jó picknek vélem.
1/21 – Andrew Billings, DT (Baylor) – Jelenleg ez nagyon rossz húzásnak tűnik. Pech, hogy Billings sérülés miatt azonnal IR-re került, így esélye sem volt bizonyítani. Ha bírja egészségesen, szerintem 1-2 éven belül korrekt, stabil kezdő lehet, de egyelőre ő nagy baki.
3/28 – Kentrell Brothers, LB (Missouri) – Nem váltotta meg a világot, pályát nem látott sokat. Aminek örülök, hogy Zimmer azért számolt vele, szezon közepétől egyre több snapet adott neki, és Minnesotában jó helyen van a fejlődésre, nemigen lehetnének jobb társai és megfelelő stáb. Persze harmadik kör végén nekem elvárásom, hogy IRL kezdőt találjak, így ez sem jó pick.
4/28 – Bronson Kaufusi, DT (BYU) – Sérülés miatt már alapszakasz előtt IR-re ment. Ettől a választástól nem tartok, a Ravensben a lehető legjobb helyen van. Benne még reménykedem.
5/28 – Anthony Zettel, DE (Penn State) – Jó helye van a Lionsban. Rotálták, meccsről meccsre egyre többet játszott, nyilván egyelőre ennyit tud, cserének jó.
7/13 – Kevin Byard, S (Mild Tennessee) – hetedik kör végén vittem, IRL harmadikban elvitte a Titans. Byard nem is volt gány, a szezon közepe felé pedig már kezdették is. Voltak szép megmozdulásai, biztató a srác. Byardban sokat látok, az pedig mindenképpen reményteli, hogy első szezonjában hétszer már kezdő volt, 58 szerelést és sacket mutatott be.
Összességében: Bosa egymaga elviszi az egészet, de Hargreaves is jó pick, Byard nagy találat. Billings sötétíti el a 2016-os draftomat egyelőre, viszont még ezzel együtt sem gondolom rossznak. Egy DROY, egy rendkívül biztató corner és egy kezdővé váló safety a hétből, ez statisztikailag rendben van.
Kit kellett volna Billings helyett, aki needem is volt? Átnézve a boardot, Deckert. Ám tőle nem voltam elájulva. De azért jó visszanézni, hogy hol böktem rossz emberre, és ki lett volna megfelelőbb megoldás.
Felelmetes formaban a Bears iranyítoja, Russell Wilson!
A 31 esztendos jatekos oroszlanreszt vallalt abban, hogy a Chicago ket fordulo utan hibatlan merleggel rendelkezik. A helyi medianak az iranyito elarulta, kivalo formajaban nagy szerepet jatszik uj dietaja.
A Chicago Bears ezuton elhatarolodik a kicsit gyogyos New York-i kollegatol, akit a donteseben bizonyitottam rasszista szempontok vezereltek, Kyler Murray elcserelesevel pedig hivatalosan is eljaras indulhat ellene rabszolga-kereskedelem vadjaval.
Chicagoban lazasan keresik az alakulat uj iranyitojat. Stez altalanos igazgato az elmult hetekben alaposan felterkepezte a kinalatot, es mivel a parhuzamos univerzumban Carson Wentz lett szeretett csapata iranyitoja, termeszetesen elgondolkozott ezen az opcion is.
Azonban egy minden eddiginel reszletesebb scouting report utan elvetette az otletet.