2020 Bears draft

Moderator: ano92

Post Reply
Stez
Bears GM
x 202

2020 Bears draft

Post by Stez »

Sok a neger. Szar minden.
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
Stez
Bears GM
x 202

Re: 2020 Bears draft

Post by Stez »

Na, akkor lassuk egy kicsit komolyabban, mi a stajsz a sok rabszolgat illetoen a Bearsnel.

1/21: Patrick Queen, LB, LSU (IRL 1/28, Ravens)

Az elso es egyben legfontosabb info, hogy egyaltalan nem Queen volt a fo kiszemelt, hanem Murray, es igazabol szinte teljesen biztos voltam benne, hogy bent lesz 1/17-en. Nem szamoltam Szabival, kis tulzassal kb. o lehet az egyetlen, akinek a rosteret elfelejtettem vegigbongeszni. Ha ez megtortenik, lehet, hogy meg fel is mentem volna 1/15-re, mivel Szabi sok eve needre BPA-zik, nem erdekelte sosem igazabol a reach, igy azert erosen benne is volt, hogy kiviszi Murrayt.

Mivel igy tortent, egyertelmu volt, hogy Queen lesz a valasztottam, de azert meghirdettem a picket, mert sosem baj, ha plusz cetli leesik. Mustaine keresett, 4. kort kinalt, ami nem lett volna onmagaban rossz, de hat na, latszott, hogy nagyon jonni akar valakiert, szoval megadta a 3. kort is, en pedig 1/21-en gond nelkul elhozhattam Queent. Alatriste becserelese meglepett, azt hittem, Queenert jon (egyreszt mert elem jon be, rivalisa ele, masreszt mert boven elfert volna a rosteren meg egy kezdo LB, harmadreszt mert bowl.hu-n is ot huzta), de Mims lett a szerencsetlen (:D), igy vegul Queent elhozhattam 21-en. Ami az IRL-t illeti, nagyon orultem, hogy a Ravensig lecsuszott, hogy oszinte legyek, egy fronthet jatekosnak szerintem elkepzelni sem tudnek jobb iskolat, mint a Ravense.

2/5: Ezra Cleveland, OL, Boise State (IRL 2/26, Vikings)

Teljesen biztos voltam benne, hogy Cleveland ott lesz a picknel, mellette Josh Jones es Austin Jackson volt felirva. A picknel szamomra nem volt kerdes, hogy OT-t hozok, maximum akkor jon mas, ha egy nagy csuszo leesik. Jonestol sosem voltam elajulva, illetve igazabol Jacksontol sem, szoval mindvegig Clevelande volt az elony. Itt mar az osszes OT-prospectnek volt valami bizbasza, Cleveland javara az dontott, hogy az o plafonjat latom a legmagasabbnak, es o ugy hozott korrekt teljesitmenyt egyetemen, hogy az utolso eveben vegig serulten jatszott. Nyers gyerek, nem eleg eros, de megis ugy velem, hogy o ket even belol ha nem is elit, de egy kozepes kezdo lehet. Es mivel intelligens (ES FEHER) srac, igy meg tobb is lehet benne.

Spoiler: sokaig az volt a tervem, hogy a 2/5-re futot hozok, Swift volt akkor meg a fobb kiszemelt, de szokasomhoz hiven gyozott nalam a poszt szarba se vetele, nem voltam hajlando vegul egy iylen ertekes cetlit elloni futora, mivel a poszt nagyon vastag volt, es ugy voltam vele, hogy a top4-5-bol barki esik le, azert velhetoen eleget jatszik majd ahhoz, hogy kozepes szamai legyenek.

3/15: Cam Akers, RB, Florida State (IRL 2/20, Rams)

Nem Akers volt a targetem, erre a pickre elsokent Zack Moss volt felirva nekem (nyilvan Swift lett volna az elen, de tudtam, hogy nem eli meg a 3. kort sem, nem hogy meg annak is a kozepet), masodikkent Edwards-Helaire, harmadikkent pedig Taylor es Moss kb. azonos megitelessel. Tekintve, hogy kiment az osszes, maradt Akers. Ot semmiben sem latom kiemelkedonek, de mindenbol korrekt, nincs elhasznalva, jol lat a palyan, turelmes, es ami fontos, elkapni is tud. Egyreszt sokkal hamarabb ment ki, mint nalam, masreszt annak ellenere, hogy a Rams huzta, szerintem jo helye lesz, meg ha sokaig split carryben is kap majd szerepet. De McVaynel ott lesz a palyan azert sokszor, ez a fontos.

3/19: Van Jefferson, WR, Florida (IRL 2/25, Rams)

Az IRL-bol itelve orulok, hogy nem csak en latok bele ennyit. Nem is ertem, hogy a legtobb boardon o hogy lehetett 90-100 kornyeken, ez a srac rohadt jo, tenyleg annyi bibije van, hogy 24 eves lesz, emellett serult meg, igy nem futkarozott Combine-on. En imadom, az elso perctol kezdve egyertelmu volt, hogy kihuzom, ha nem tudok cserelni a draft elott a 3/19-ert, akkor vittem volna 15-on. Mivel ennyire underrated volt, az sem volt kerdes szamomra, hogy ott lesz 3/15-on. Elkezdtem tanulmazonyozni a mogottem valaszto harom csapat rosteret, es rajottem, hogy ha nem cserel be senki sem az adott cetlikre, akkor Jefferson raer a 19-nel is, ilyen teren nagy szerencsem volt, hogy ennyire leertekelte ot a legtobb oldal. Igy Akerst nyugodtan elvittem 15-on, Jeffersont meg 19-en. Baromi jo route runner a srac, rohadt jo kezei vannak, rengeteg anyagot neztem meg rola, ami alapjan en azt lattam, hogy meg a legjobbakat is sokszor etette. IRL elment majdnem egy korrel elobb a Ramsbe. Az nem erdekel, hogy a fakezu Goff fog neki dobalni, mert o nem annyira fakezu, kozepes, ellenben ami fontos, hogy McVay dobaltatja ot, mint a hulye, raadasul Cooks eladasaval Jeffersonnak tulajdonkeppen van ra lehetosege, hogy rogton az elso naptol vagy sokat jatsszon, vagy alapbol kezdo legyen. Szoval Goff ide vagy oda, McVay passzbuzi felfogasat birom, Jeffersonnak is azert jo hely ez ujonckent.

Annak annyira nem orulok, hogy ket jatekos is ugyanabba az offense-be ment, de ez aprosag, ha azt nezem, mennyivel hamarabb keltek el es mennyi lehetoseguk lesz jatszani, nincs okom panaszra.

3/38: Dee Ford, EDGE (trade, 49ers)

Alapbol kellett volna hoznom pass rushert, de nagyon ratyinak lattam ezt a classt, senkiert sem voltam hajlando 1-3. koros picket aldozni. Kapora jott itt az 1/17-es cserebe kapott plusz 3/38, mivel a Jax-GM olyannyira feltunoen arulta Foordot, hogy tudtam, egy ez a pick is eleg lesz erte. Vegul adtam melle egy 7. kort is, de az mar nonsense. Hatramentem az elso korben, behuztam azt, akit akartam, a kulonbozetert pedig kaptam egy mar bevalt rushert, aki nem is keres sokat. Ha csak evente 10 meccset jatszik a serulesei miatt, mar akkor is boven megerte, foleg igy, tulajdonkeppen ingyen.

4/30: A. J. Dillon, RB, Boston College (IRL 2/30, Packers)

Mivel IRL ket korrel hamarabb kiment, igy rossznak semmikepp sem nevezhetem a picket. Egesz egyszeruen nem volt mar needem, igy elkezdtem BPA-zni arra a 2-3 posztra, aminel ugy lattam, hogy sosem baj a vastagsag. Mivel futom van tizezer, de egyik sem sokat eroltetett workhorse, igy Akers melle biztositas gyanant jott Dillon. A Packersnel majd split carryzik, illetve idovel talan tobb is lehet, de alapbol nem szamoltam vele, hogy IRL ennyire hamar kimegy, igy igazabol mar az elso idenyeben hozhat pontokat, mert meccsenkent 15-20 snapet, netalantan visszahordoi feladatokat velhetoen kapni fog.

5/18: Colby Parkinson, TE Stanford (IRL 4/27, Seahawks)

IRL hamarabb kiment, mondjuk sokat nem fog jatszani, mivel a Seahawksnak az 55-os rosteren olyan 92 darab tight end lesz/van. Hosszu tavu, projekt megoldas, aki 2-3 even belul akar meg nagyobb szerepet is kaphat.

5/23: Hakeem Adeniji, OL Kansas (IRL 6/1, Bengals)

Ez mar csak a depthrol szolt. Mivel IRL a Bengals vitte, aminek turha a fala, igy ki tudja, akar meg a palyara is kerulhet a kis chewbacca.

Az 5/33-at, a 7/11-et, a 7/18-at es a 7/30-at elcsereltem. Egyreszt amiatt, mert mar nem volt szuksegem jatekosokra, konkretan alig van spotom a PS-be is, pedig meg nem is UDFA-ztam es 2. FA-koroztem, masreszt noha meg tele volt a boardom sleeperekkel, egyik sem volt olyan szivszerelmem, hogy azt mondtam, kell a pick.

Emellett az egesz holt szeezonban fontos volt, hogy mar most elkezdjem visszaepiteni a Wilson-cserenel eladott kovetkezo eves pickeket, a Jax jovo evi 5. kore pedig azert eros sem lesz velhetoen, fontosabb volt szamomra, mint egy 5. kor legvege idenrol, meg nehany hetedik kor. Akiket ott kihuznek, most majd elhozom maximum UDFA-rol.

Azt, hogy a draftom milyen, majd meglatjuk 1-2 ev mulva. A celom a vekonyabb posztok melyitese volt, ami sikerult is. Az utolso lancszemek majd 2. FA-korben es UDFA-n a helyukre kerulnek, de igy elsore korrektnek latom a draftoltakkal kiegeszult csapatot, nincs okom panaszra.
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
Post Reply