Javaslatok

Post Reply
fetomy
The Creator
x 1037

Javaslatok

Post by fetomy »

Lehet megbeszélni ötleteket, javaslatokat a játékkal kapcsolatban.
You fuck with the master you fuck with disaster...
Image
Regular Season Champion 2020-2021
NFC South Champion 2017-2018, 2020-2021
MarioAna
x 146

Re: Javaslatok

Post by MarioAna »

Fórummal kapcsolatban. Fordítva nem lehetne a színeket megvalósítani? Mármint világos szürke alapon sötét betűk, mert ettől nekem nagyon fáj a szemem. A fordított kombinációjával szoktam laptopon/monitoron olvasni (igaz barna árnyalatban, nem szürkén), így az nem bántja annyira. Ettől már csak a fekete alapon fehér betűktől lehetne rosszabb :(.
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

MarioAna wrote:Fórummal kapcsolatban. Fordítva nem lehetne a színeket megvalósítani? Mármint világos szürke alapon sötét betűk, mert ettől nekem nagyon fáj a szemem. A fordított kombinációjával szoktam laptopon/monitoron olvasni (igaz barna árnyalatban, nem szürkén), így az nem bántja annyira. Ettől már csak a fekete alapon fehér betűktől lehetne rosszabb :(.
Profilban tudod állítani a hátteredet, vagy 4-5 opció.
Én rögtön átállítottam, most fekete-kék alapon van az egész.
Lesd meg.
„I'll always be a Colt. Always. That will never change.” - Peyton Manning
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Stez wrote:
MarioAna wrote:Fórummal kapcsolatban. Fordítva nem lehetne a színeket megvalósítani? Mármint világos szürke alapon sötét betűk, mert ettől nekem nagyon fáj a szemem. A fordított kombinációjával szoktam laptopon/monitoron olvasni (igaz barna árnyalatban, nem szürkén), így az nem bántja annyira. Ettől már csak a fekete alapon fehér betűktől lehetne rosszabb :(.
Profilban tudod állítani a hátteredet, vagy 4-5 opció.
Én rögtön átállítottam, most fekete-kék alapon van az egész.
Lesd meg.
valóban, már rájöttem én is miután beírtam :oops:
Winning is a thing that's inherent with how you were raised. It’s something U carry with U for a lifetime. And to pretend that it’s brought or deposited at a place and left, it isn't. It's always carried with the participants of the people that are there.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Így van, felraktam párat, de ha másmilyenre van igény, akkor szóljatok és igyekszem olyat találni :)

Egyébként elénzést mindenkitől ha későn válaszolok, csak 6-16ig meló van és onnan eléggé limitáltan vagyok.
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

*átmásoltam inkább ide:
A Madden szim-es részhez lenne pár kérdésem:
1.Az edzők gondolom adottak*, viszont módosítani lehet a base felállásokat? Pl ha én 3-4ezni szeretnék a védelemmel (vagyis abban játszatnám őket), vagy fordítva?
*ha nem, akkor edzőket lehet majd igazolni? :D
2.Dual RB rendszert alkalmazni (60-40, 50-50 carry %-ban)
3.DL embereket rotálni? (sub-in, sub-out értékek módosítása)
4.Custom playbook-okat alkalmazni szimulálás közben?

Ezeket ugye editorban meg lehet okoskodni, a kérdés hogy GM játékban itt van e erre mód? Mivel madden szimulálás alapú a rendszer, és nem mi játsszuk (hála az égnek :D ), ezért ilyen mókolásokkal lehetne előnyre/hátrányra szert tenni a játékosállományodhoz képest (optimalizálás :D ), amiről a coaching rész szólna. Előre megtervezett és "parancsba" kiadott stratégiát alkalmazni pl :).
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Edzőt választhatsz, melyik bookkal szeretnéd tolni, ebben nem szőröznénk azért.
Futás-passz arányt is lehet állítani. Viszont hogy melyik RB mennyi carryt kapjon, az általában tapasztalatok alapján kb. mindegy, hogy mit állítunk, nem fog megvalósulni az a százalék, de még csak a közelében sem lesz. :D
Playbookot mint mondtam, választhatod, melyikkel játszanál, de ott lehetőleg azért fetomy nem szórakozna azzal, hogy minden meccsen mást állítgat be. :D
A DL embereknél is szerintem lehet rotálni, kérdés, hogy ő mennyire akarja ezeket külön állítgatni, mert azért itt mondjuk 32 csapatnál ennyire részletesen belenyúlni elég idegölő meló. :D
Editorban alapvetően lehet okoskodni, viszont tavaly volt ezzel gond, hogy elkezdett befagyni a játék folyamatosan, hogy ha valami állítottunk.
De ugye futás-passz arányt és playbookot a játékban is tudod változtatni, azért azokra tutira lesz lehetőség.

Amúgy szerintem jó helyen volt ez a kérdések topikban :)
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Tavalyi tapasztalatok alapján:

Lehet választani OC-t, DC-t, és HC-t. Hogy mennyit számít az jó kérdés, szvsz túl sokat nem.
Ettől függetlenül lehet választani base D-t, O és D playbookot.
Lehet állítani O-ban és D-ben is, hogy passz vagy futásorientált legyen (%-osan), illetve hogy mennyire legyen aggresszív (O-ban ez főleg a 4th downoknál mutatkozik meg, d-ben szvsz főleg blitzelés terén).

Minden más beállítás ha lehet is, teljesen felesleges. RB-t ha 50-50re állítasz is a no1 fog futni, annyi hogy akkor a no2 is kap carryt, de messze nem 50%-ot. Ha dual RB-s felállást akarsz, én úgy vettem észre, hogy ha a brusztolós (feltételezem nem 2 speed runner lenne) RB-t benyomod FB-be, és futásorientált playbookot választasz, 65-70% futással. Így akkor lehet egy 25-28 vs 10-13 futás.

Lehet nyilván variálni meg próbálgatni, a playbookoknak is biztosan van valamennyi szerepe, ezeket át is állítom, de azt most mondom, hogy ilyen 55% passz helyett legyen 53%, mert jó csapattal játszunk, az no way. Biztosan nem fogom elkúrni olyanra az időmet, hogy beállítsam, hogy 45 helyett csak 44-et passzoljon a QB, majd következő héten vissza. Értsük meg, hogy 1% az 100-ból 1 playt érint, tehát mondjuk meccsenként 1-et esetleg.

De igazából maradjunk annyiban, hogy az alábbi beállításokat lehet majd:
- Base D
- O-D Playbookok
- O-D futás-passz arány, agresszió

A többit nem fogom állítani és ezeket is csak ésszel :P
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

jajam az RB1/RB2 carry az nem ér semmit, maddenAMP-ban van csak jelentősége de az meg itt gondolom nem játszik.

a sub in-out dolgot akkor el lehet felejteni? (ez rotálja pl az LB-ket vagy DL-t ha fáradnak, itt lehet az alaptól nagyobb százalékos eltéréseket megadni).

pl: alapból azt hiszem 75-90 a sub-out; -in arány, tehát ha a játékos 75%-os fáradtságnál jön le majd 90nél megy vissza fel, ha jól tévedek.
ha ezt játékban átállítjuk 85-95re akkor egy IRL szerű rotációt kapunk, így nem a szokásos madden probléma lesz, hogy a statok 90-90%-át a kezdők termelik (DE1-2, a többi meg le van kakkantva).
szerk:
http://www.footballidiot.com/forum/view ... =18&t=2051
itt van elmagyarázva pontosan részletesen, amire én gondolok :)
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

no még egy utolsó, és akkor leállok :D.
MadCat felületre fel lehetne vinni az egész ligát, teljes átláthatóság lenne így a fórum mellett.
http://nomandown.co.uk/SiteContent/madc ... cat194.php
szerk: persze kis infó ismeret szükséges hozzá, de gondolom aki benne van annak nem egy nagy feladat.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

nem emlékszem, hogy láttam-e ilyen auto sub cuccot, de ha van, ezt is állíthatjuk persze.

madcat mindenképpen kell, csak sajnos nem tudom én megcsinálni, tehát ahhoz majd kell segítség :)
Image
ano92
x 114

Post by ano92 »

Van auto-sub. Tökéletes DB-k rotálására meccs közben pl, akik iylen 87 es energyvel már képtelenek tartani a lépést kicsit jó elkapókkal :D
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

no akkor ez az auto-sub dolog megvalósíthatónak tűnik ;).

Ez a GM lapszemle pedig jó ötlet, viszont nem kellene minden csapatnak külön-külön, hogy a hírek ne ömlesztve legyenek? :)
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

MarioAna wrote:no akkor ez az auto-sub dolog megvalósíthatónak tűnik ;).

Ez a GM lapszemle pedig jó ötlet, viszont nem kellene minden csapatnak külön-külön, hogy a hírek ne ömlesztve legyenek? :)
Nem kell, fölösleges 32 új topik erre, mert a banda fele sosem fogja használni. :)
A Lapszemle csak Thadnek van fenntartva, oda ömleszti majd az okosságokat. :D
Nandito
x 152

Post by Nandito »

Nem tudok hozzászólást törölni, sem javítani, vagy nem találom a gombot. Pedig jó lenne, mert sikerült szemetelnem a Trade topikban.
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

a nyílt licites topikba se lehessen szerkeszteni a hozzászólást, gondolom érthető okokból.
* én szerkesztettem, mert lehagytam a formázásból az összeg előtti $ jelet :oops:
MekiTK
x 438

Post by MekiTK »

esetleg csinálhatnánk egy közösen, bárki által szerkeszthető excelt, és posztokra lebontva beírhatnánk a kekit. megkönnyítené a dolgokat.

kivitelezhető?
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Ez szvsz openoffice vagy mi a szara van a google-nak, abban lehetne megoldani. Ha olyanra gondoltál, részemről nyilván nem problem.
Image
mustaine
x 43

Post by mustaine »

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... MT0E#gid=5

nem tudom, konkrétan hogy gondoltátok, de szívesen megcsinálom, ha valaki leírja
"neked nincs is boardod ano.." - Sixo
gordon
x 89

Post by gordon »

mustaine wrote:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... MT0E#gid=5

nem tudom, konkrétan hogy gondoltátok, de szívesen megcsinálom, ha valaki leírja
jó lesz az, a lényeg az átláthatóság :ugeek:
holnap délelőtt melóba összedobok egy exel-t aztán megkereslek és egyeztetünk :clap:
A kezdők rutinjával rendelkezem !
MekiTK
x 438

Post by MekiTK »

jó lett ez, bár én olyanra gondoltam hogy posztok lesznek megadva mint ugyanígy a csapatok, és akkor mindenki beírhatja az adott posztra melyik csapatból mit kínál. csak mondjuk oszloponként, vagy külön fülekben, talán úgy jobb lenne.
Persze én könnyen ugatok, nem én szenvedek vele :)
mustaine
x 43

Post by mustaine »

eaglesmcnabb wrote:jó lett ez, bár én olyanra gondoltam hogy posztok lesznek megadva mint ugyanígy a csapatok, és akkor mindenki beírhatja az adott posztra melyik csapatból mit kínál. csak mondjuk oszloponként, vagy külön fülekben, talán úgy jobb lenne.
Persze én könnyen ugatok, nem én szenvedek vele :)
megcsinálom akkor úgy, pont ezért írtam, hogy segítsetek, mert nem tudtam, mire gondoltok :D
gordon
x 89

Post by gordon »

dolgozunk a KEKI táblázaton mustaine-el, egyszerű lesz :dance:

Image
A kezdők rutinjával rendelkezem !
mustaine
x 43

Post by mustaine »

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... MT0E#gid=0

Gordon javaslata alapján.

Ha van valakinek valami további ötlete, szívesen várjuk :D

ja és trollkodni lehet, de senkinek sem válik előnyére. törekedjünk az átláthatóságra és ha lehet ne töröljünk bele másnak a celláiba (meg ugye a netikett...)
Last edited by mustaine on Mon Mar 31, 2014 7:04 pm, edited 1 time in total.
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

mustaine wrote:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... MT0E#gid=0

fasza, csak meg kell csinálni ugyanígy a KERES munkalapot is alul, és akkor teljes lehet a káosz :D.
mustaine
x 43

Post by mustaine »

MarioAna wrote:
mustaine wrote:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... MT0E#gid=0

fasza, csak meg kell csinálni ugyanígy a KERES munkalapot is alul, és akkor teljes lehet a káosz :D.
aki keres, az gondolom megnézi a kínált és úgy keres :D
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

mustaine wrote: aki keres, az gondolom megnézi a kínált és úgy keres :D
jó de így nem írhatom be minden cellába hogy LSU! :auto-iroc:
Nandito
x 152

Post by Nandito »

Idén nincs gond a kompenzációs pickekkel, viszont jövőre már az itteni piaci tevékenység alapján lesz kiosztva. Ezért javasolnám, hogy mindenki rakja el emlékbe azt is, hogy melyik szabadügynöke, és mennyiért kelt el. Ha jól tudom, a cutolt és waivelt játékos után nem jár kompenzáció, tehát azokra nem kell figyelni.

Természetesen várom Fetomy és Stez nyugtázását, hogy jó-e a javaslat.
MekiTK
x 438

Post by MekiTK »

:D
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Nem hülyeség, és MarioAna sem csinált butaságot azzal, hogy trade blockba beírta magának a dolgot.
Annyit viszont szeretnék kérni, hogy lehetőleg akkor ne blockba írogassuk a csapat híreit, az igazolásokat, a távozókat, meg az egyéb dolgokat. Csak mert a trade block tulajdonképpen csak az adott csapat keres-kínálját kellene, hogy tartalmazza.
Majd létre lesz hozva mindenkinek valami topik, azon belül külön akkor be lehet írni a rostert, FA igazolásokat, távozókat, a depth chartot, stb.
Megpróbáljuk még ma megoldani.
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

Stez wrote:Nem hülyeség, és MarioAna sem csinált butaságot azzal, hogy trade blockba beírta magának a dolgot.
Annyit viszont szeretnék kérni, hogy lehetőleg akkor ne blockba írogassuk a csapat híreit, az igazolásokat, a távozókat, meg az egyéb dolgokat. Csak mert a trade block tulajdonképpen csak az adott csapat keres-kínálját kellene, hogy tartalmazza.
Majd létre lesz hozva mindenkinek valami topik, azon belül külön akkor be lehet írni a rostert, FA igazolásokat, távozókat, a depth chartot, stb.
Megpróbáljuk még ma megoldani.
a trade block főtopikot át kell írni Roster Movements vagy Team Transactions valamire és akkor meg van oldva :D.
mustaine
x 43

Post by mustaine »

Azt javaslom, hogy jövőre ne a futók ovr-jét csökkentsük, hanem az offense strategy legyen korlátozva, hogy mondjuk max 60% lehet az egyik.
Semelyik IRL meccsen nem kap egy RB 50 snapet, mondjuk 15 passzkísérlet mellett, nálam meg pl ez volt egész évben.
Sevarafa

Post by Sevarafa »

ötlet:

madden szimulcio: Madden NFL 15

Connected Online vagy offline franchise. (online-nak jobb lenne)

A mágia: Fantasy Draft mód.

Igen. A connected franchise módban mindenki kiválasztja magának a csapatát, majd kiválasztjuk a fantasy draft roster módot.
Itt semmi más nincs, csak le kell szimulálni a draftot. Ugyanazt a draftot amit mi csinálunk skype-on. És kész. Megvan a legfrissebb roster... minden csapatban a megfelelő játékosok vannak. Normális szoftverrel van a szimulálás (nem lesz 2700 yardos futo stb)...

Szerintetek?
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Sevarafa wrote:ötlet:

madden szimulcio: Madden NFL 15

Connected Online vagy offline franchise. (online-nak jobb lenne)

A mágia: Fantasy Draft mód.

Igen. A connected franchise módban mindenki kiválasztja magának a csapatát, majd kiválasztjuk a fantasy draft roster módot.
Itt semmi más nincs, csak le kell szimulálni a draftot. Ugyanazt a draftot amit mi csinálunk skype-on. És kész. Megvan a legfrissebb roster... minden csapatban a megfelelő játékosok vannak. Normális szoftverrel van a szimulálás (nem lesz 2700 yardos futo stb)...

Szerintetek?
Voltak rá próbálkozások, befulladtak, mivel konzolról állítólag valami mocskosmód nagy meló PC-ra átokoskodni a statisztikákat, a táblázatokat, meg úgy minden hasonlót. Mert ugye madden 15 csak konzolra van. Ott meg teljes mezőnnyel akkor tudunk online ligázni, ha mindenkinek van konzolja és madden, egyébként meg csak úgy lehetne, hogy beállítod, hogy mindegyik csapattal te vagy (ha lehet ilyet), és akkor te draftolsz mindenkinek. Na most a draft rohadt nagy meló lesz alapból, és utána jön a probléma, hogy a statisztikákat hogyan rakod át PC-re úgy, hogy az bármikor, bármelyik GM számára tisztán követhető legyen.
Úgy tudom, hogy bowlon empty taxi megcsinálta, és valami három hónapjába telt az egész.
De kérdezz rá nála, ha érdekel.
Mondjuk alapból akkor lenne ez pálya, ha fetomynak lenne madden 15 játéka, mert ő szimulál. De szerintem konzolja sincs, és kétlem, hogy ezért venni fog.
Sevarafa

Post by Sevarafa »

Arra nem gondoltam, hogy csak fetomy szimulálhat :) a statot szerintem meg lehet oldani h kivegyük, de csak akkor járok utána, hogy hogyan, ha erre az ötletre van egyáltalán sansz h használnánk :) ha nincs, akkor nem ölök bele időt...
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Hát az biztos, hogy konzolt nem veszek, nagyon szívesen teszem persze, ha adtok rá pénzt, hisz csak ez az akadálya :)

Szimulálni más is szimulálhatna felőlem, akiben mindenki megbízik, csak tényleg kurvanagy meló lehet áttenni PC-re, mivel a cigány EA most sem adta ki pc-re. Talán majd 2007-ben 10 év után... Na mindegy, szóval nagyon erősen kérdéses nekem, hogy ezt hogy lehetne megoldani úgy, hogy konzolom sincs, nemhogy tapasztalatom pc-vel összekúrásra :)
Image
Sevarafa

Post by Sevarafa »

Javaslom, hogy az illetékesek tárgyalják újra a salary floor szabályt. ennek így nincs értelme
Sevarafa

Post by Sevarafa »

1. Legközelebb ha lehet a menetrendet ne olyan formában határozd meg Fetomy, hogy meddig kell leadni valamit. Hanem hogy mettől meddig. Mert annak, hogy meddig kell leadni, nincs értelme, ha nincs hely ahol le lehet adni. (igen, mert utána felvetődnek a kérdések, hogy mikortól lehet leadni)

2. Trade admint soha ne nyissunk az új szabálykönyv megérkezése előtt. Ugyanis 10 pikkemből csak azért van 6 db hátsó körös, mert PS-be akartam volna tenni szinte mindet, mert ugye lophatatlanok. Most nem tudok stashelni játékost ott, mert ellophatják... ergó felesleges volt erre gyúrnom... ezért kár hogy a szabály azután jött, hogy összekukáztam a pikkeket...
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

1., Ez legyen a legnagyobb probléma. De szemmel láthatóan egyébként csak Sceurpiennek volt az, és neki sem emiatt, hanem azért, mert pont nyaralni megy, ergó ez teljesen más tészta.

2., IRL is bárki lopható. A trade admin meg lett nyitva, mert tucatnyian sírtak miatt. Ha megnyitjuk, az a szar, ha nem, akkor az. Viszont senki sem kötelez arra, hogy X picket szerezz, amikor hivatalosan el sem kezdődött a szezon. Ez pontosan ugyanolyan, hogy megszerzed Bradyt, aki IRL egy héttel később eltöri a gerincét. Kockáztattál, szívás. Nem azért van ez a szabály, hogy téged megszopasson, hanem azért, mert IRL sincs korlátozás a lopkodásra.

3., Tényleg, ezek legyenek a legnagyobb problémák.
Sevarafa

Post by Sevarafa »

Tudom én ezt stez :)
az a legjobb ha csak ilyen piszlicsáré dolgok vannak, de a második pont az szerintem tényleg fontos, kitudja másik szezonban utólag milyen dolgokat változtatna meg egy új szabály bevezetése. (nem gondolkodtam a lehetséges szabályokon, csak tényleg, akkor kezdjünk szerintem az új évadban tradelni, ha már kész az új évad szabálykönyve)
Stez
Bears GM
x 202

Post by Stez »

Elmondtam a megoldást, ne cserélj pickeket a szezon kezdetéig mondjuk.
Ha viszont cserélsz tízet, akkor ne csodálkozz, ha lesz olyan is, ami utólag visszaüt.
Mi pontosan azért nyitottuk meg az admint, mert tucatnyi GM kérte, és ezáltal nekünk is könnyebb lesz adminisztrálni.
Két napja pont te érveltél azzal, hogy az IRL-hez hasonuljunk, egy újabb dologban megtettük, sorjában haladunk. Örülj neki.
Sevarafa

Post by Sevarafa »

okééé, de IRL nem hoznak olyn szabályt egyik napról a másikra, mint itt néha.. pl ez.. oké, hogy irl is bármelyik játékost lehet lopni...de akkor tavaly nálunk miért voltak védettek... de oké, értem mire gondolsz...
Sevarafa

Post by Sevarafa »

:whistle: :idea: húú, amúgy ja stez még jobban belegondolva teljesen igazad van... nem szóltam...
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Hozzátenném, hogy azért volt tavaly sok minden úgy ahogy, mert gyorsan kellett megcsinálni a ligát, és nem volt idő mindent ujrairni, atvettuk az előzőt, és modositottunk pár dolgot amire hirtelen emlékeztünk, hogy akartuk. Sok buta szabály meg bowl.hu ról ered, ahol volt sok olyan dolog, ami teljesen értelmetlenül tért el az IRL től, mint pl ez is. Megjegyzem kétlem, hogy majd most tömegével kezdenék el az emberek a 6-7. Körösök lopkodasat, főleg hogy ugye azokat rosterre is kell tenni.

Nem jó, hogy ez tud kellemetlenségeket okozni, viszont amúgy ha nincs nyitva az admin akkor is sok trade születik nyitás előtt, tudomásul kell venni, hogy ilyen elofordulhat.
Image
MarioAna
x 146

Post by MarioAna »

fetomy wrote:Hozzátenném, hogy azért volt tavaly sok minden úgy ahogy, mert gyorsan kellett megcsinálni a ligát, és nem volt idő mindent ujrairni, atvettuk az előzőt, és modositottunk pár dolgot amire hirtelen emlékeztünk, hogy akartuk. Sok buta szabály meg bowl.hu ról ered, ahol volt sok olyan dolog, ami teljesen értelmetlenül tért el az IRL től, mint pl ez is. Megjegyzem kétlem, hogy majd most tömegével kezdenék el az emberek a 6-7. Körösök lopkodasat, főleg hogy ugye azokat rosterre is kell tenni.

Nem jó, hogy ez tud kellemetlenségeket okozni, viszont amúgy ha nincs nyitva az admin akkor is sok trade születik nyitás előtt, tudomásul kell venni, hogy ilyen elofordulhat.
Főleg ugye az, hogy mi szezon közben nem lopkodhattunk.
Mert pl egy PS-ben pihenő UDFA Hurnst biztosan elloptak volna szezon közben :D.
fetomy
The Creator
x 1037

Post by fetomy »

Ki lopta volna, hurns fos míg Cromwellt tuti vitték volna
Image
Post Reply